Dezert, který se v Prostřeno nikdy nepekl! Soupeřům spadne brada | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 14. července 2025

Svátek slaví Karolína, zítra Jindřich

Dezert, který se v Prostřeno nikdy nepekl! Soupeřům spadne brada

Hosté o tomto receptu nikdy neslyšeli a tak budou zírat!
Hosté o tomto receptu nikdy neslyšeli a tak budou zírat! (FTV Prima)

V úterý se k plotně postaví Koko, která na papír napsala menu vypadající jednodušše – knedlíčky ve vývaru s bylinkami, chřestové tagliatelle s mandlemi, steak & Poppers a melounové carpaccio – ale ve skutečnosti se ukáže, že je propracované do nejmenšího detailu. Doslova bombou bude hlavně ten pečený meloun!

Koko hosty přivítá ve svém domě, ukáže své obrazy a prozradí, jak se stala foodblogerkou, potom matkou a jak žije teď. Koko je nyní na rodičovské dovolené a podle možností vypomáhá při vysílání v rádiu a doma vaří a natáčí své recepty.

Pečený meloun? Tohle hlava nebere!

Ráda maluje, sleduje filmy – sci-fi, fantasy – a čte komiksy. Miluje houbaření a také proniká do tajů zahrádkaření. Hostům se u Koko doma i na zahradě bude líbit a na menu si pochutnají. Koko se rozhodne menu párovat s vínem a hned na úvod bude vinařská ochutnávací zábava. Soupeře nakonec doslova odrovná svým dezertem v podobě pečeného melounu!

Veronika Šmehlíková alias Koko okoukala svůj recept u newyorské restaurace:

Video se připravuje ...

Melounové carpaccio 

Ingredience na cca 8 porcí: baby meloun bezsemenný cca 2,5 kg, 2 lžíce šupinkové soli, lžíce olivového oleje, 4 lžíce BBQ smokey omáčky s whiskey

K servírování dle chuti: balsamico glazé, citronová šťáva, čerstvě mletý pepř, rukola, hoblinky parmazánu, olivový olej extra virgin a sůl

Postup: Meloun zbavíme slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Uděláme zářezy do kříže a pořádně osolíme. Vložíme na pekáč a pečeme při 200 °C dvě hodiny. Pak vyndáme, necháme zchladnout. Klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i objem. Meloun přendáme na pečicí papír a potřeme barbecue omáčkou a znovu osolíme. Troubu roztopíme na maximum a necháme zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná. Necháme opět vychladnout. Ze dvou a půl kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.

Teplota: 200 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Doba přípravy: více než 3 hodiny

Recipe category: Chlazení, mražení

Hosté o tomto receptu nikdy neslyšeli a tak budou zírat!

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.

Známé celebrity
Agáta Hanychová • Anna K. • Anna Slováčková • Artur Štaidl • Bolek Polívka • Dagmar Havlová-Veškrnová • Dagmar Patrasová • Daniela Písařovicová • Dominika Gottová  • Eva Burešová • Eva Samková • Felix Slováček • Filip Blažek • František Ringo Čech • Hana Gregorová • Hana Zagorová • Helena Vondráčková • Hynek Čermák • Iva Kubelková • Ivana Gottová • Iveta Bartošová • Jakub Prachař • Jan Čenský • Jan Kraus • Jana Adamcová Nováková • Jana Boušková • Jaroslava Obermaierová • Jiří Bartoška • Jiří Krampol • Jiřina Bohdalová • Jitka Čvančarová • Josef Kokta • Karel Gott • Karel Šíp • Kate Middleton • Kateřina Brožová • Libor Bouček • Linda Rybová • Lucie Bílá • Lucie Borhyová • Lucie Šafářová • Lucie Vondráčková • Lukáš Vaculík • Mahulena Bočanová • Marek Eben • Marta Kubišová • Martin Dejdar • Michal David • Monika Marešová-Poslušná • Ondřej Gregor Brzobohatý • Pavla Tomicová • Petr Janda • Rey Koranteng • Sára Affašová  • Sara Sandeva • Simona Krainová • Štefan Margita • Taťána Kuchařová • Tatiana Dyková • Tereza Kostková • Tomáš Plekanec • Václav Neckář • Veronika Arichteva  • Veronika Gajerová • Veronika Žilková • Vojtěch Dyk • Vojtěch Kotek • Zdeněk Pohlreich • princ George • princ Harry