Dezert, který se v Prostřeno nikdy nepekl! Soupeřům spadne brada
V úterý se k plotně postaví Koko, která na papír napsala menu vypadající jednodušše – knedlíčky ve vývaru s bylinkami, chřestové tagliatelle s mandlemi, steak & Poppers a melounové carpaccio – ale ve skutečnosti se ukáže, že je propracované do nejmenšího detailu. Doslova bombou bude hlavně ten pečený meloun!
Koko hosty přivítá ve svém domě, ukáže své obrazy a prozradí, jak se stala foodblogerkou, potom matkou a jak žije teď. Koko je nyní na rodičovské dovolené a podle možností vypomáhá při vysílání v rádiu a doma vaří a natáčí své recepty.
Ráda maluje, sleduje filmy – sci-fi, fantasy – a čte komiksy. Miluje houbaření a také proniká do tajů zahrádkaření. Hostům se u Koko doma i na zahradě bude líbit a na menu si pochutnají. Koko se rozhodne menu párovat s vínem a hned na úvod bude vinařská ochutnávací zábava. Soupeře nakonec doslova odrovná svým dezertem v podobě pečeného melounu!
Veronika Šmehlíková alias Koko okoukala svůj recept u newyorské restaurace:
Melounové carpaccio
Ingredience na cca 8 porcí: baby meloun bezsemenný cca 2,5 kg, 2 lžíce šupinkové soli, lžíce olivového oleje, 4 lžíce BBQ smokey omáčky s whiskey
K servírování dle chuti: balsamico glazé, citronová šťáva, čerstvě mletý pepř, rukola, hoblinky parmazánu, olivový olej extra virgin a sůl
Postup: Meloun zbavíme slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Uděláme zářezy do kříže a pořádně osolíme. Vložíme na pekáč a pečeme při 200 °C dvě hodiny. Pak vyndáme, necháme zchladnout. Klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i objem. Meloun přendáme na pečicí papír a potřeme barbecue omáčkou a znovu osolíme. Troubu roztopíme na maximum a necháme zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná. Necháme opět vychladnout. Ze dvou a půl kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.
Teplota: 200 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Doba přípravy: více než 3 hodiny
Recipe category: Chlazení, mražení
Hosté o tomto receptu nikdy neslyšeli a tak budou zírat!