Zoufalé Prostřeno k pláči: Nákupy v akci a prošlé maso | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zoufalé Prostřeno k pláči: Nákupy v akci a prošlé maso

Ivana se svěří se svým životním příběhem, kdy přišla o byt a skončila v azylovém domě.
Ivana se svěří se svým životním příběhem, kdy přišla o byt a skončila v azylovém domě. (FTV Prima)

Prostřeno bude tentokrát v Královéhradeckém kraji, kde se o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utká pět žen. Tedy babinec a o kritiku nejen vaření nebude nouze!

Úterní hostitelka se jmenuje Ivana, pracuje jako operátorka výroby a do Prostřeno! ji přihlásil manžel. Ona sama totiž před lety přihlásila jeho, takže na oplátku dostala i ona vyplněnou přihlášku. Manžel zvítězit nedokázal, bude Ivana úspěšnější? Jejím velkým koníčkem je vaření. Baví ji její práce a ráda chodí na procházky s pejsky. V životě to ale neměla vždycky jednoduché. Ivana se svěří se svým životním příběhem, kdy přišla o byt, skončila v azylovém domě, až nakonec sehnala současné bydlení. 

Ivana je za něj moc ráda, jenomže dámám se bydlení nelíbí. Ale nejsou tam kvůli bytu, ale kvůli dobrému jídlu. Alespoň to se podaří? Ivana sází na veku se dvěma druhy pomazánek, vývar, svíčkovou s domácím knedlíkem a lívance se žahourem jako dezert. Jenomže v kuchyni se jí zrovna dařit nebude. Lívance se připálí a se svíčkovou je to vždy sázka do loterie, protože každý ji má rád jinak… Bude se zase hodně kritizovat. A jak Ivana kritiku ustojí? Dojde i na slzičky: „Já kupuju všechno v akci. Kdybych nedostávala v práci stravenky, tak nevím ...." 

Dámám se Ivanino bydlení nelíbí:

Video se připravuje ...

Jako čtvrtá v pořadí k sobě hosty pozve Blanka. Ráda luští křížovky, sleduje soutěže v televizi a tráví čas se svými vnoučaty. Blanka je ze zdravotních důvodů dlouhodobě bez práce. A žádná pohoda nebude ani její vaření. Jak se říká – co se může, to se taky pokazí. První komplikace přijde už při vykládání surovin, kdy Blanka zjistí, že maso je prošlé, a tak rychle musí vymýšlet náhradní variantu.

Stihne to a sežene, co potřebuje? Blanka sází na kuře, kuřecí vývar, slaný závin a nepečený dort. Jak se jí jídla povedou? Na papíře menu nevypadá zrovna složitě, tak ho hodnotí Blančiny soupeřky. A nejsou z něj nikterak nadšené. Blanka se s tím moc nemaže, co půjde, to koupí, na domácí si moc nepotrpí. Podaří se Blance i tak zazářit? A proč se bude řešit polička a předměty na ní?

Blanka zjistí, že maso je prošlé, a tak rychle musí vymýšlet náhradní variantu:

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Alva
28. 3. 2022 • 16:04

Nejvíce se mi líbí, jak se dělníkovi dnes říká operátor výroby, na základní škole se studuje atd....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.