Nejsilnější Brňák má pomník: Přišel se poklonit i Donutil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejsilnější Brňák má pomník: Přišel se poklonit i Donutil!

Deska na památníku Franty Kocourka v brněnských Řečkovicích.
Deska na památníku Franty Kocourka v brněnských Řečkovicích. (Hynek Zdeněk)

Dvoumetrový památník s ohnutým kusem železa. Příznačnou vzpomínku věnovaly Řečkovice svému rodáku Frantovi Kocourkovi (†44). Na siláka, který zemřel před 30 lety na selhání srdce, vzpomínaly stovky lidí i jeho kamarád, herec Miroslav Donutil (70).

Jeho kousky uchvacovaly. Nechal na sobě rozbíjet balvany, v zubech táhl železniční vagon či se nechal pod dřevěnou deskou přejet autem. Frantu Kocourka často zmiňoval ve svých vystoupeních Miroslav Donutil. nechyběl ani u odhalení památníku. "siláČlověk se smyslem pro humor, jaký měl Franta, tady moc chybí. Miloval řecké písně i jídlo. Vždycky se chtěl podívat do Řecka. To si ale nikdy nesplnil, a strašně moc mě to mrzí. Určitě by se mu tam moc líbilo,“ uvedl herec. Památník vytvořil architekt Zdeněk Sendler na popud dlouholetého Kocourkova asistenta Františka Kocmana. „Nikdy jsem neměl lepšího kamaráda, vždy dokázal potěšit a pobavit,“ vysvětlil důvody.

Herec Miroslav Donutil vzpomíná na siláka Frantu Kocourka

Video se připravuje ...

Donutil v KARLOS SHOW: o Vánocích, Kocourkovi a kouzlu Gotta v lázních

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.