Prostor X: Rozhovor s Miroslavem Donutilem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seriál Špunti na cestě míří na obrazovky! Jak to bylo s vousy Donutila?

Pokračování Špuntů na vodě je na spadnutí
Pokračování Špuntů na vodě je na spadnutí (ČT)

Se startem nového roku nasazuje ČT do vysílání očekávaný seriál Špunti na cestě, který volně navazuje na film z roku 2017 Špunti na vodě. V něm ale nehrál Miroslav Donutil (70), jako je tomu v novém seriálu. Kvůli hlavní postavě starého bigbíťáka dokonce populární herec změnil svoji image, s níž loni v létě šokoval na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Právě v té době se seriál natáčel a Donutil chodil po Karlových Varech neoholený a zarostlý jako bezdomovec. „Mě pan režisér přesvědčil, abych si nechal narůst vousy,“ popsal Donutil svoji verzi toho, jak se vše odehrálo. Jenže režisér Jiří Chlumský (63) má jiné vysvětlení. „Já jsem mu neradil, jak by měl vypadat. Nechal se zarůst sám,“ uvedl na včerejší tiskové konferenci.

Hvězda filmu Atlas ptáku Miroslav Donutil: Milenkám bych jméno nevybíral

Video se připravuje ...

„Věděl jsem, že by neměl vypadat, jak vypadá. Tohle je pro něho netypická role. No, a on navrhl tohle řešení,“ doplnil filmař. Donutil hraje Karla, který se dříve živil jako bedňák, zvukař a produkční rockových kapel. Proto podle něj byla změna jeho vizáže, většinou uhlazeného elegána, nutná. „Nebylo by dobré, kdyby vypadal stejně jako v jiných filmech či seriálech,“ vysvětlil Chlumský.

Prostor X: Rozhovor s Miroslavem Donutilem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.