Vendula Pizingerová o mateřství po čtyřicítce: U konce s dechem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pizingerová o mateřství po čtyřicítce: U konce s dechem?

Syn Venduly a Josefa slaví půl roku
Syn Venduly a Josefa slaví půl roku (instagram.com)

Přirozeně otěhotnět jen dva roky před padesátkou a následně přivést na svět nádherné, zdravé dítě, je opravdu přírodní úkaz. Toho si je vědomá i maminka půlročního syna Josefa Vendula Pizingerová (49). Jak ale zvládá mateřství na prahu padesátky?

„Na prahu padesátky… to je, jako když se řekne na prahu smrti!“ zareagovala na dotaz, jak si po porodu drží formu v rozhovoru pro idnes.cz. „Na prahu padesátky, na prahu smrti. Pak se říká také taková omšelá věta: Každému je tolik, na kolik se cítí. Není to pravda, jsou tam nějaké neprospané noci samozřejmě, ale člověk se nějakým způsobem snaží dostat do formy, což s tím malým jde velice dobře, protože pořád chodíme ven,“ vysvětlila.

Vojta Kotek měl po nehodě skončit v nemocnici! A těhotná Pizingerová terčem úchylů

Video se připravuje ...

Od mateřství v pokročilejším věku by ostatní maminky ale v zásadě neodrazovala. „U nás to byla kategorie zázrak a taková šťastná náhoda. Celá rodina a můj manžel jsou nadšení, malý je úplně úžasný. Takže když mají energii, tak s chutí do toho!“ doporučuje ředitelka nadace Kapka naděje.

Zároveň ale ani ona nepopírá, že miminko přinese do života jiný rytmus. Bez ohledu na věk. „Je samozřejmé, že se vám změní život. Možná se změní i ty náročné dovolené, že manžel je častěji bude trávit s kamarády. Ale já bych byla ráda, aby je trávil i se mnou a s rodinou,“ zadoufala.

Otevřený rozhovor ještě těhotné Venduly Pizingerové!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.