Vyznání dědečkovi: William o rodině, Harry o grilu a pivu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vyznání zesnulému dědečkovi: William o rodině, Harry o grilu a pivu!

Spor mezi bratry údajně trvá.
Spor mezi bratry údajně trvá. (Foto Profimedia.cz, Reuters, ČTK)

Princ William (38) a princ Harry (36) jsou jako den a noc – a nic to nedokládá lépe než forma, jakou pojali svou osobní vzpomínku na zesnulého dědečka Philipa (†99). Oba mu samozřejmě děkují za službu vlasti a oddanost královně, ale zatímco William se obrací ke vzpomínkám, jež na něj bude mít jeho rodina, Harry vzpomíná na společné grilovačky a pařby.

Oba princové vydali osobní prohlášení o Philipově skonu v pondělí, pouhých 30 minut po sobě. William prostřednictvím Kensingtonského paláce, »dezertér« Harry na webu své organizace Archewell.

Verze č. 1:

Naděje impéria

William svými slovy stvrdil, že on je nadějí a budoucností impéria se správně nastavenými hodnotami. „Dědeček byl mimořádný muž a součást mimořádné generace. Je mým štěstím, že mi právě on dával příklad a byl tak dlouho trvalou součástí i mého dospělého života.“ Zmínil vděk, že ho dokonale směla poznat jeho Kate, a ocenil laskavost, kterou naopak on projevoval jí. „A nikdy nebudu brát za samozřejmé vzácné vzpomínky svých dětí na pradědečka, který je přijel vyzvednout kočárem, kdy na vlastní oči viděly jeho nakažlivý smysl pro dobrodružství, stejně jako škodolibý smysl pro humor,“ uvedl William spolu s fotkou od své ženy, na níž Philip na kozlíku veze třetího následníka George (7).

Verze č. 2:

Ztracený syn

Harry podobně jako bratr ocenil dědovu službu, práci a charakter (byl autentický, s ostrovtipem, díky čemuž si všude dokázal udržet pozornost – i proto, že nikdo nevěděl, co ještě řekne!), velmi rychle ale sklouzl k zábavnějším rovinám života. „Byl to prostě můj děda: mistr grilování, legendární bavič, troufalý až do konce,“ napsal. „Kdyby tu teď byl, tak by s pivkem v ruce řekl: Prostě už mě pohřběte!“ zahlásil a slíbil, že i u „Meghan, Archieho a budoucí pravnučky bude vždy mít zvláštní místo v srdci.“ Prohlášení pak podepsal heslem námořní pěchoty, u níž oba sloužili: „Per Mare, Per Terram“ (Na moři i na zemi).

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video se připravuje ...

Domorodci z Tichomoří: Uctívali prince jako Boha

Uctění Philipovy památky se připravuje i na tichomořském ostrově Tanna. Pro jeden ze zdejších kmenů byl totiž Philip doslova bohem: považovali ho za reinkarnaci svého starodávného válečníka. Na rozdíl od tiché vzpomínky v Anglii tu proběhnou rituální bědování a obřadní tance.

Blesk Podcast: Meghan a Harry jsou pro královský byznys mrtví. Co je čeká, prozradil odborník

Video se připravuje ...

Nesmířili se

Podle novináře Richarda Kaye prohlášení ukazují, že spor mezi bratry trvá – jinak by totiž vydali jen jedno společné. „Není tam žádná známka snahy o smíření,“ řekl Kay. Na sobotním pohřbu proto bude každý jejich pohyb pod drobnohledem.

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.