Plán Alžběty II. (94) po princově pohřbu: ODSTĚHUJE SE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Plán Alžběty II. (94) po princově pohřbu: ODSTĚHUJE SE!

Královna Alžběta přerušila truchlení za manžela
Královna Alžběta přerušila truchlení za manžela (archiv)

Bezmála 75 let byl princ Philip (†99) královně Alžbětě II. (94) oporou a oddaně stál po jejím boku. A i když je před týdnem rozdělila smrt, blízko mu chce stále být i královna. Z toho důvodu se prý rozhodla, že se po pohřbu natrvalo odstěhuje na Windsor, aby k hrobu manžela neměla daleko.

Místem posledního odpočinku se vévodovi z Edinburghu stane královská hrobka na Windsoru – tedy na místě, které miloval a na němž minulý pátek naposledy vydechl. Ostatně 950 let starý hrad si manželé zvolili i jako svoje útočiště v době koronavirové pandemie a poslední rok na něm trávili dlouhé měsíce v izolaci. „Královně by mělo být umožněno, aby žila tam, kde se cítí nejpohodlněji,“ uvádějí zdroje z paláce k nápadu, že by se panovnice natrvalo usídlila na windsorském panství. Má se za to, že hrad byl vždy jejím oblíbeným útočištěm. A to i přesto, že hlavním sídlem panovníka je už od roku 1837, kdy na trůn nastoupila královna Viktorie, Buckinghamský palác.

„Palác pro ni teď bude spíše jakousi kanceláří než domovem,“ dodávají zasvěcené zdroje. Panovnice navíc už příští středu oslaví 95. narozeniny, je proto pochopitelné, že se vzhledem ke svému věku snaží ze svých královských povinností postupně slevovat. Dříve prý na Windsoru trávila pouze víkendy, nyní se tam zdržuje po většinu týdne. A v následujících měsících se prý tento čas bude ještě prodlužovat.

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video se připravuje ...

Dosud neviděný snímek vévodkyně Kate: Děda Philip s pravnoučaty

Vévoda z Edinburghu nechybí jenom královně, chybí i svým dětem, vnoučatům a pravnoučatům. Při té příležitosti zveřejnil palác milou vzpomínku na Philipa. Jde o jeho snímek s Alžbětou a královskými caparty, jehož autorkou je vévodkyně Kate (39). Vycvakla ho zřejmě už v roce 2018 na zámku Balmoral. A kromě George (7), Charlotte (5) a Louise (2), které má s princem Williamem (38), jsou na něm i dcerky Zary Tindallové (39), nejstarší vnučky královny Alžběty – Mia (7) a Lena Elizabeth (2). Spolu s nimi pak pózují ještě Savannah (10) a Isla (9), které patří Zařinému bratrovi Peteru Phillipsovi (43).

Blesk Podcast: Meghan a Harry jsou pro královský byznys mrtví. Co je čeká, prozradil odborník

Video se připravuje ...

Víte, že...

...Windsor je druhým největším obývaným hradem na světě? Na prvním místě je Pražský hrad.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.