Palác už má jasno o sobotním pohřbu prince Philipa! Jak to bude? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Palác už má jasno o pohřbu prince Philipa (†99): Jak to bude?

Smrt prince Philipa - Jak bude vypadat pohřeb?
Smrt prince Philipa - Jak bude vypadat pohřeb? (Profimedia, Instagram)

Následník trůnu, princ Charles (72), půjde v čele smutečního průvodu, rakev povezou na speciálně upraveném voze Land Rover, svého bývalého plukovníka doprovodí na poslední cestě i královští mariňáci. Buckinghamský palác zveřejnil podrobnosti sobotního pohřbu zesnulého prince Philipa (†99).

Pohřeb manžela britské královny Alžběty II. (94), který byl kódově nazván Operace Forth Bridge, se ponese v duchu pandemických opatření. V souvislosti s tím se očekává, že členové královské rodiny, včetně samé panovnice, budou mít na obličeji nasazené roušky. Počet truchlících je omezen 30 osobami, svého místa v průvodu a v kapli se ve prospěch příbuzných vzdal i premiér Boris Johnson (56).

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video se připravuje ...

RAKEV NA ROVERU
V sobotu 17. dubna vše začne ve 14:45 (15:45 českého času) cestou rakve z Windsorského paláce do kaple svatého Jiřího, kde proběhne pohřební ceremonie. Rakev poveze automobil Land Rover, který si před čtyřmi roky nechal upravit sám vévoda. Protože ale už dávno odevzdal kvůli svému chatrnému zdraví řidičák, nestihl toho v něm moc najezdit. Na cestě budou rakev doprovázet různé armádní složky a kapela složená ze členů námořnictva bude hrát na dudy. Ve tři hodiny britského času proběhne minuta ticha. Půjde o ceremoniální, nikoli o státní pohřeb, a proto se uskuteční bez přístupu veřejnosti. Před pohřbem bude v Británii platit osmidenní státní smutek.

VYŘÍKAJÍ SI TO?
Znesváření vnuci zemřelého William (38) a Harry (36), kteří spolu od loňského neslavného odjezdu mladšího z nich téměř nepromluvili, budou kráčet vedle sebe, hned za princem Charlesem. Harryho těhotná manželka Meghan (39) na radu svého lékaře nepřiletí. Obřad bude vysílán v přímém přenosu v televizi.

Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.