Princ Philip (†99): Tito herci ho hráli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Princ Philip (†99): Tito herci ho hráli!

Claire Foy jako Alžběta II. a Matt Smith jako princ Philip.
Claire Foy jako Alžběta II. a Matt Smith jako princ Philip. (Alex Bailey/Netflix)

Sem tam si odvážní filmaři dovolili vzít na paškál i britskou královskou rodinu. A tak se v roli prince Philipa alespoň na plátně ocitlo hned několik herců. Jsou si podobní? Tady jsou ti poslední, kteří jej ztvárnili...

Matt Smith (38)

Philipa ztvárnil v prvních dvou sériích seriálového hitu Koruna, který vysílá Netflix. „Nejvíc mě na něm baví, že si dělá, co chce, kdy chce, jak chce a s kým chce. Nehledě na to, že je jeho ženou královna,“ nechal se po natáčení slyšet herec, který je známý také rolí doktora ve sci-fi seriálu Doctor Who.

Královna versus Churchill. Trailer k seriálu The Crown:

Video se připravuje ...

Tobias Menzies (47)

Menzies převzal po Smithovi žezlo ve třetí a čtvrté sérii Koruny. Je už vyzrálým, starším Philipem. „Nechtěl jsem vytvořit jeho karikaturu, a tak jsem si toho spoustu načítal,“ prozradil, jak se na natáčení připravoval. „Myslím si, že to byl velmi tvrdý muž, který nerad lidem odhaloval své nitro.“

Jonathan Pryce (73)

Netflix právě chystá pátou a šestou řadu Koruny. V ní bude Philipem herec Jonathan Pryce, který má s hraním skutečných osobností své zkušenosti. Diváci jej můžou znát například ze snímku Dva papežové, v němž si střihnul roli papeže Františka.

Pohřeb prince Philipa (†99): Rakev přivezli na autě, které si sám navrhl

Video se připravuje ...

Kreslený Philip

Princ se dočkal i své animované podoby. Kreslená komedie Psí veličenstvo (2019) vyprávěla fiktivní příběh královniny huňaté smečky plemene corgi a takhle se tvůrcům vyvedla podoba Jejich Výsostí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.