Zločiny Velké Prahy: Pokračování v ohrožení kvůli válce v ČT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zločiny Velké Prahy: Pokračování v ohrožení kvůli válce v ČT!

Režisér seriálu Zločiny Velké Prahy Jaroslav Brabec (66) by se rád dočkal pokračování.
Režisér seriálu Zločiny Velké Prahy Jaroslav Brabec (66) by se rád dočkal pokračování. (Blesk/ ČT)

Ještě před vysíláním prvního dílu Zločinů Velké Prahy se ředitel České televize Petr Dvořák (56) nechal slyšet, že si počká na čísla sledovanosti a podle toho se rozhodne, zda bude pokračování. Byť to dopadlo, jak nejlíp mohlo, režisér Jaroslav Brabec (66) od něj zatím nic neslyšel.

Seriál měl celou dobu nevídanou sledovanost. Na první díl se dívalo přes 2 miliony lidí a za celých deset dílů si seriál pohoršil maximálně o pár set tisíc diváků. Kromě dobrého pocitu je to režisérovi ale zatím k ničemu – s nabídkou natočit pokračování ho zatím nikdo neoslovil. „Pan ředitel ČT mi nevolal. Nevím, jestli to někdy udělal někomu jinému. Nevím, ale to, že právě v této době, kdy jsou snahy o ovládnutí ČT, to je úspěch, který přišel včas,“ okomentoval to deníku Aha! režisér Brabec.

Za tři roky?!

Přitom před premiérou ředitel ČT Dvořák prohlásil: „Ta cesta pro pokračování je jednoduchá. My se nejdřív musíme podívat na to, jak diváci seriál tohoto typu ocení. Pak někdo musí napsat scénář, který pro takovýto seriál musí být skvělý. V momentě, kdy tohle všechno bude hrát dohromady, tak Česká televize musí ve svém rozpočtu najít peníze. Což si myslím, že i to se dá zvládnout.“ Zatím je ale ticho po pěšině. „Seriál tohoto typu se nenatáčí z roku na rok. Pokud první řada zafunguje dobře, tak druhou řadu bych viděl v horizontu tří let,“ slibuje Dvořák. Zatím ale Česká televize i on mlčí.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...

Práce na několik let

Režisér by o pokračování pochopitelně hodně stál, i když se projekt připravoval několik let a samotné natáčení, střih a postprodukce zabraly dva roky. „Ačkoli to bylo dlouhé a namáhavé natáčení, panovala při něm moc příjemná atmosféra a vztahy mezi členy štábu byly neobyčejně laskavé. To není jen můj názor!“ tvrdí biologický otec Aničky Menzelové (12), kterou má s vdovou po Jiřím Menzelovi (†82) Olgou (43).

Finta na konec

„Moc rád bych se zase s těmi samými kolegy potkal na dalším projektu, třeba na Zločinech Velké Prahy 2,“ řekl Brabec na rovinu s tím, že si pokračování tak trochu pojistil v posledním desátém dílu. „Nedopadlo to zase tak úplně dobře. Je to trochu finta, aby se případně mohlo pokračovat v nové sérii. To bychom si všichni přáli,“ uzavřel.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (6. 4. 2021)

Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5516879
8. 4. 2021 • 14:53

Možná jste si nevšimli, že nikdo neplánuje lehat si ve spacácích u ČT. Možná jste si nevšimli, že ČT není jen zpravodajství. Možná jste si nevšimli, že na Kavčích horách se nic neděje, jen tam obyčejní lidé - reži­séři,­kame­rama­ni,kos­tymé­ři, maskérky, řidiči aj....normálně pracují, mnohdy i 12 až 16 hodin na rozdíl od státních úředníků. Možná jste si nevšimli, že dojem napětí a "zločinnosti" v TV vytváří nastrčení členové Rady ČT, např. pí Lipovská a spol., která vykřikuje popuzující, ne vždy pravdivá hesla o střetu zájmů a krádežích. Možná jste si nevšimli, že ona přišla do ČT s policejní ochrankou s výkřikem, že se cítí ohrožená, přesto, že se nikde nic neděje a nikdo nechápal, proč to dělá? Možná jste si nevšimli, že tito lidé, jako např. Lipovská, která nikdy neměla televizi, vůbec tomu nerozumí, jen fanaticky poslouchá jiné, kteří chtějí prosadit své zájmy. Tito lidé z okruhu paní Lipovské a spol jstou ti, kteří jsou "nabrífováni" jinými politickými subjekty, kteří chtějí uchvátit ČT ke svým politickým zájmům, aby s ní mohli manipulovat a tím i s diváky a "masou". Možná jste si nevšimli a jste jak ovce, kterým někdo křikne do ucha: utíkejte vpravo! vlevo kradou! pak zase Utíkejte vlevo! vpravo kradou! A vy poslušně běháte ze strany na stranu, bečíte podle nich a neuděláte si vlastní názor, nezjistíte si jak se věci mají. Asi jste si nevšimli, že na Kavčích Horách se "řemeslníci", pracující v audiovizi snaží vykonávat svou práci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, zatímco vy se necháte manipulovat a vláčet na svou stranu lidmi, kteří opravdu chtějí krást, chtějí mít moc! Možná jste si nevšimli, že v takhle uměle vyvolávaném neklidu se těžko pracuje a těžko se vytvářejí hodnoty, které mají mít nějaký smysl pro lidi i do budoucna.
Ale jak chcete! Asi jste si nevšimli!!!!! alda

Uživatel_5516879
8. 4. 2021 • 14:40

Nejhorší seriál poslední doby, ještě s Hlavou medůzy od Renče. Bohužel, je vidět, jak se masy nechají lehce "opít rohlíkem" . Historické kulisy a dobové kostýmy byly vždycky lákavé, na to se nachytá každý. Každý očekává pěknou podívanou, a když je tam navíc vražda, je to sousto, které si nikdo nechce nechat ujít. Proto tak vysoká sledovanost. Tady se ale ukazuje, jak sledovanost není žádný ukazatel kvality, kterou by měla zaručit veřejnoprávní televize. V tomto díle nejsou splněny ani základní kritéria filmového řemesla, především tedy režie! Naprostý nedostatek citu pro vyprávění příběhu, špatná práce s herci, nedostatečné dialogy, díry ve scénáři, chyby dramaturgie, spatné herecké obsazení - až na výjimky. Prostě, s režií to stojí a padá. A pan Brabec možná vystudoval kameru, ale určitě není dobrý režisér. Herci často neměli co hrát, některé role jsou zbytečné, bez vývoje, jiné nevyvážené. Výborný Langmajer, žáková, Malý, ti hráli sami za sebe. Ti ostatní, kteří plnilli doporučení (či možná nedo­poru­čení)­reži­séra, se se zlou potázali. Jindy vynikající L.Vlasáková, neměla co hrát, její role? zbytečná. Plesl, který je určitě skvělý herec, si tady naběhl pravděpodobně na radu režiséra:" dělej takového Marvana s Gabinem dohromady". Jenže tady to nestačí. Chvílemi byla jeho figurka až protivná, někdy působil zle, nepříjemně, to by takovýho "hrdina" asi neměl. Prostě.....chyb tam bylo nepočítaně, včetně dramaturgie a střihu. Ale když se to obleče do zajímavé doby první republiky, dívá se na to každý. Taky proč ne, když ostatní TV opakují a vysílají jen Slunečné,Ordinace a podobné krávákoviny neboli limonády pro dospělé! Hlavně proboha pane Dvořák, netočte další pokračování. škoda peněz, za které by mohly být třeba mnohem lepší Kukačky. A pokud ano, tak ať někdo kdo to umí napíše scénář, kvalitní dialogy, a pak to dejte opravdovému režisérovi. F.Filip nepotřeboval složitý scénář, ani mnoho financí, ale uměl řemeslo, měl talent a cit a Hříšní lidé.....jsou ke koukání i po

LuCo
6. 4. 2021 • 15:37

S Dvořákem v čele ČT nelze očekávat pozitivní změny ve vyváženosti a slušnosti ve vysílání. Negování všeho co zní pozitivně oro vládu je až zarážející. Štěkání a kejhání proti vládě je hlavní ryspro neustálé zvaní do zpravodajství. Jednostrané zaměření ve zpravodajství si musí všimnout i příznivci demožumpy, ale těm to pochopitelně nevadí...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.