Režisér Zločinů Velké Prahy práskl: Božena od nás opisovala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Režisér Zločinů Velké Prahy práskl: Božena od nás opisovala

Zločiny Velké Prahy Jaroslava Brabce: Na krimi případy si jen hrají, ale diváci je hltají
Zločiny Velké Prahy Jaroslava Brabce: Na krimi případy si jen hrají, ale diváci je hltají (Čt)

Pozornému divákovi Zločinů Velké Prahy neuniklo, že pavlačový dům, kde se Jaroslav Plesl (49) coby inspektor Budík za pomoci armády snažil v díle Pekelný stroj zneškodnit šíleného vynálezce Pavla Lišku (49), si zahrál i v minisérii Božena! Ano, v jeho průjezdu měla Němcová sex s básníkem Nebeským.

Podle zjištění deníku Aha! se pavlačový dům s dvorkem a průjezdem nachází v Josefově, součásti Jaroměře ve východních Čechách. Tvůrce obou seriálů prozradily mimo jiné totožné reklamy na zdech po obou stranách schodiště. „Ano, je to pravda. Tento pavlačový dům objevil filmový architekt Václav Vohlídal pro Zločiny. Je v Josefově a celé se to tam natáčelo v reálu,” potvrdil deníku Aha! režisér Jaroslav Brabec.

Obrácené pořadí Inspektor

Inspektor Budík byl ale na »místě činu« dřív než Božena Němcová. Diváky tolik kritizovanému sexu v průjezdu Anny Kameníkové (26) a Jana Nedbala (30) v rolích mladé spisovatelky a jejího milence tak paradoxně předcházel výbuch celého objektu vyvolaný Pavlem Liškou a jeho pekelným strojem. „Dům s nádvořím jsme kompletně upravili, natočili náš seriál a teprve pak se tam točila Božena. Minisérie o slavné spisovatelce se vysílala dřív, takže to vypadá obráceně, ale opak je pravdou,” dodal Brabec se smíchem.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...

A skutečně – Zločiny Velké Prahy se v Josefově natáčely deset dní v srpnu 2019, kdežto Božena se tam točila až na přelomu října a listopadu téhož roku. Další díl Zločinů Velké Prahy můžete vidět v neděli 7. března od 20.10 hod. na ČT 1.

Výbuch zničil lampy

Vojáky si ve včerejším díle Zločinů zahrála rota Nazdar z Klubu vojenské historie a členové klubů historických hasičů. Na place bylo celkem 50 vojáků, 10 hasičů a 20 dalších komparzistů. I přes bezpečnostní opatření pyrotechniků byly výbuchem neplánovaně zničeny pouliční lampy.

Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš

Video se připravuje ...

Točil se tu i Šarlatán

Josefov jako bývalá vojenská pevnost přitahuje převážně tvůrce válečných snímků (Musíme si pomáhat, Nabarvené ptáče). Vznikaly tu ale i filmy Šarlatán, Havel či filmová trilogie Zahradnictví.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.