Herečka Anna Kameníková: Za tohle může Božena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Herečka Anna Kameníková: Za tohle může Božena!

Jak se Anně Kameníkové natáčela erotika v Boženě?
Jak se Anně Kameníkové natáčela erotika v Boženě? (archiv)

Že je herečka Anna Kameníková (26) známá pouze díky své slavné mamince Jitce Asterové (61), již dávno neplatí. Za posledních deset let si v české kinematografii vybudovala slušné jméno, což jí vyneslo místo mezi třiceti nejúspěšnějšími lidmi pod 30 let.

První výraznou roli získala tato éterická mladá herečka před deseti lety ve snímku Jana Hřebejka Nevinnost a pomalu, ale jistě o sobě začala dávat vědět. Díky svému výjimečnému vzhledu se divákům i filmovým tvůrcům líbila a nálepky „dcera slavné maminky“ se úspěšně zbavila.  Letošní rok byl pro ni dalším hereckým mezníkem vzhledem k roli mladé Boženy Němcové v televizní minisérii o slavné spisovatelce.

Zadní vrátka herečky Anny Linhartové: Dcera Jitky Asterové prodává u pultu sýry

Video se připravuje ...

I tento fakt hrál patrně svou roli v anketě české mutace světového magazínu Forbes s názvem 30 pod 30, tedy žebříček třiceti nejtalentovanějších mladých Čechů pod 30 let. Letos se totiž umístění v tomto mimořádném žebříčku podařilo i Kameníkové.

„Anna Kameníková je podle našeho názoru jednou z nejtalentovanějších českých hereček mladé generace. Sledujeme ji už deset let, od doby, kdy zazářila jako teenagerka Olinka v dramatu Jana Hřebejka Nevinnost. Už tehdy jí výkon vynesl nominace na Českého lva a Ceny české filmové kritiky. Letos zazářila svým výkonem v seriálu České televize Božena, kde ztělesnila spisovatelku Boženu Němcovou v jejích mladých letech, podle nás strhujícím způsobem. Anna je podle nás mimořádným zjevem na české filmové scéně," prozradila zástupkyně šéfredaktora Forbesu webu Super.cz.

Vedle mladých vědců, sportovců či podnikatelů se do finální třicítky dostalo i několik veřejně známých umělců, jakými jsou například zpěvačka Monika Bagárová (26), hudebník Mirai Navrátil (28) či režisérka Eva Doležalová (29).

Nekompromisní Anna Linhartová: Co na její rozhodnutí nikdy nemít děti říká manžel?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dametodokupy
20. 2. 2021 • 21:18

Vůbec se na Boženu nehodila a je strašně ošklivá

Jelimanek
20. 2. 2021 • 17:06

Herečka Anna Kameníková skvěle ztvárnila scény šoustající Boženy Němcové, čímž se zařadila mezi nejpřednější české umělkyně

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.