Hájek ze seriálu Božena: Hádky kvůli násilí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hájek ze seriálu Božena: Hádky kvůli násilí!

Jan Hájek
Jan Hájek (Foto ČT, ara)

V minisérii Božena o největší české spisovatelce je její manžel Josef Němec vykreslen nejen jako vlastenec, ale také coby domácí tyran. Některé scény ale přišly moc i jeho představiteli Honzovi Hájkovi (42). Herec kvůli tomu dokonce stopnul natáčení a pohádal se s producentem!

Přes čáru mu přišla hlavně to, když měl mladou Boženu Annu Kameníkovou (26) po provalení nevěry s básníkem Nebeským svalit na zem, surově ji bít, kopat, smýkat s ní za vlasy po pokoji. „Je pravda, že jsem byl přemotivovaný a nesouhlasil jsem s nějakými násilnými scénami, po přečtení knížky o jeho životě jsem ho vlastně chtěl až moc idealizovat. Josef nebyl rozhodně žádný psychopat, jeho násilí bylo spíš otázkou trestu a ješitnosti,“ vysvětlil herec v pořadu Sama doma.

Bylo toho moc

Štáb v čele s režisérkou Lenkou Wimmerovou (50) ho pak prý musel občas upozornit, že je moc hodný a musí se vrátit do reality. On si ale stál za svým, dokonce přerušil natáčení a dohadoval se s kreativním producentem Michalem Reitlerem (50). „Jeden natáčecí den jsme točili spoustu těchto násilnických scén a už to bylo moc, tak jsem si pozval na kobereček Michala Reitlera a říkal jsem mu, že s tím musíme něco udělat,“ prozradil Hájek.

Žádný hodný strejda

„Nechtěl jsem, aby byl manžel Němcové v každém záběru za hovado. Myslím si, a z korespondence to vyplývá, že se milovali,“ zdůraznil herec. Nic s tím ale nenadělal. „Vysvětlili mi, že je to jen tím, že se mi to nakupilo do jednoho dne a vsugerovalo mi to představu, že je tam toho hodně. Viděl jsem třetí díl a tam je to podle mě tak akorát. Není to zas tak hodný strejda,“ dodal Hájek smířlivě. Závěrečný díl minisérie můžete vidět zítra od 20.10 na ČT1.

Upoutávka na seriál Božena o životě spisovatelky Boženy Němcové

Video se připravuje ...

Dobírala si ho i Aňa

Kvůli zlidšťování Němce si Hájka dle jeho slov dobírala i Aňa Geislerová (44), která představuje Boženu v pozdějších letech. „Nemůžu se nikdy zastávat muže, který bije ženu,“ prohlásila herečka. „Když budu nejvíc shovívavá, tak Němce vidím jako zklamaného, neschopného se ovládat. Nedokázal ustát a pochopit, koho si vzal za manželku,“ dodala Geislerová.

Ujídal na place a přibral!

Nejednu Honzovu fanynku překvapilo, že jinak spíše hubený herec vypadal v roli Josefa Němce poněkud oplácanější. A měly pravdu – herec totiž během natáčení ujídal jídlo z rekvizit! „Jak se vařilo, tak to bylo famózní. Dělali to podle receptů Dobromily Rettigové, fakt jsme v těch hrncích měli dobroty. Taky jsem pěkně ztloustl, protože jsem ty spotřební rekvizity užíral,“ přiznal sám Hájek.

Bez urážky Zuzany Bubílkové: O erotické Boženě a očkovací registraci seniorů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.