Hájek ze seriálu Božena: Drama s vlastním tátou skončilo smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hájek ze seriálu Božena: Drama s vlastním tátou skončilo smrtí!

Jan Hájek jako Josef Němec v seriálu Božena
Jan Hájek jako Josef Němec v seriálu Božena (Česká televize)

Jako seriálový Josef Němec zažíval dramatické životní zvraty se svojí ženou. Jan Hájek (42) je ale dobře zná i ze svého osobního života. Vlastního otce našel až po 23 letech. Šťastný konec ovšem jejich shledání úplně nemělo.

Jeho prvním angažmá bylo Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě. A právě díky němu náhodou narazil na biologického tátu, který rodinu opustil, když byly herci dva roky. „Tehdy jsme zrovna zkoušeli Hamleta a kolega Mirek Rataj musel do nemocnice na srdeční bypass. Když se vrátil, řekl mi, že tam potkal mého otce, kterého jsme se ségrou od našich dvou let neviděli. Rodiče se rozvedli a žili jsme jen s mámou. Mirek se dověděl, že tátovi někdo v hospodě ukázal noviny s moravskoslezskou přílohou, ve kterých byl článek o našem představení a u toho moje fotka, s tím, že ten herec vypadá úplně jako on zamlada,“ svěřil se v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Bez urážky Zuzany Bubílkové: O erotické Boženě a očkovací registraci seniorů

Video se připravuje ...

Na poslední chvíli

„Na základě toho táta sehnal lístky a chystal se na premiéru. Ráno v den premiéry ale tátu přivezli na nemocniční pokoj, ve kterém už ležel Mirek. Z představy, že se uvidíme, dostal svůj třetí infarkt. Když jsem tohle všechno zjistil, jeli jsme ho se ségrou navštívit. Ona nakonec vycouvala, ale já jsem tam s tátou chvíli zůstal, na to setkání nikdy nezapomenu,“ přiznal Jan Hájek s tím, že táta bohužel od konce roku zemřel a na divadelních prknech už ho nikdy neuviděl.

Upoutávka na seriál Božena o životě spisovatelky Boženy Němcové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.