Hvězda Ordinace Honza Hájek bojuje s epilepsií: PŘEPISUJÍ DĚJ CELÉ ORDINACE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda Ordinace Honza Hájek bojuje s epilepsií: PŘEPISUJÍ DĚJ CELÉ ORDINACE!

Honza Hájek jako doktor Sekora.
Honza Hájek jako doktor Sekora. (Foto TV Nova)

Těžký epileptický záchvat přímo na place! Představitel doktora Sekory ze seriálové Ordinace Honza Hájek (41) zkolaboval při natáčení filmu pro Českou televizi. Herec, který už utrpěl několik zranění, si při záchvatu potloukl hlavu a odneslo to oko, které se zalilo krví!

Herec se netají tím, že ve svém soukromém životě bojuje s epilepsií. Tentokrát ale dostal záchvat během natáčení. Nejenže má potlučenou hlavu, ale ještě mu ošklivě popraskaly žilky v levém oku! To komplikuje aktuální natáčení nekonečného nováckého seriálu. Musí se přetáčet scény, protože v některých by krvavé oko měl, a v jiných ne. Tvůrci Ordinace proto upravili dějovou linku doktora Sekory. Ten vycestoval do Vietnamu hledat sestřičku Tien a vrátil se zraněný.


Magnet na úrazy
Hájkovi se vůbec lepí smůla na paty. Když před rokem nastupoval do kamenické nemocnice, vážně si poranil koleno a jen o vlásek unikl amputaci nohy! „Den před prvním natáčením jsem měl představení, kde hodně padáme. Přes noc mi otekla noha a nebýt odborného poradce MUDr. Otakara Dosoudila, tak bych měl velký problém,“ vzpomínal herec Divadla Na zábradlí, jak mu tehdy Ordinace doslova zachránila nohu. „Díky Ordinaci se z bohéma postupně stává člověk s mnohem větší zodpovědností a životním řádem,“ svěřil Aha! Hájek, který žil dříve divočejším způsobem života.

Jak se řeší nečekané komplikace?
Produkce Ordinace se musí poměrně často potýkat s nejrůznějšími překážkami v podobě běžných nemocí, úrazů či těhotenství. Jak to tvůrci nekonečného seriálu řeší?

Těhotenství
Andrea Kerestešová Růžičková (35) už v seriálu absolvuje druhé těhotenství. Doktorka Marika Lukáčová tak má buď větší kostýmy, nebo se maskuje deskami v ruce, anebo ji kamera zabírá zezadu. Na Hance Kusnjerové (34) nebylo bříško do poslední chvíle patrné a u Bereniky Kohoutové (28) zatím není nic vidět a naštěstí její postava nosí záchranářskou mikinu.

Zlomená noha
Představitelka Aloisie Jana Boušková (65) si před třemi roky zlomila nohu na lyžích. Dva měsíce nemohla točit, a tak se přepisovaly scénáře, o její postavě se jen mluvilo a pak točila jen vsedě.



Zpřetrhané vazy
Při tanečním tréninku si Milan Peroutka (29) zpřetrhal vazy a roli Jonáše musel hrát s ortézou. Ve scénáři se potom připsal jeho zájem o parkur i to, že se při něm zranil.

Rýma
I s běžným nachlazením musejí herci fungovat. Postava pak sice trochu huhňá, ale rýmička se přece nevyhne ani lékařům kamenické nemocnice. A seriál tak působí realněji.

Zaspání
Natáčecí dny začínají ve velice brzkých ranních hodinách, a tak se stane, že občas některá hvězda zaspí. Řeší se to pokutou a přeskládáním obrazů, než dotyčný či dotyčná dorazí.



Přečtěte si
aveneta
24. 9. 2019 • 09:25

Je mu 41...???? to je údiv vypadá nejméně o 10 let starší

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.