Hvězda Ordinace Hájek: Natáčení zabránilo amputaci jeho nohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hvězda Ordinace Hájek: Natáčení zabránilo amputaci jeho nohy!

Jan Hájek si zatím zahrál menší role v seriálech Specialisté či Bohéma.
Jan Hájek si zatím zahrál menší role v seriálech Specialisté či Bohéma. (Foto TV Nova, Facebook.com)

Klapka, akce a – jedeme do špitálu! Tak začal první natáčecí den nové posily Ordinace v růžové zahradě 2 Jana Hájka (39). Lékař, který na place působí jako odborný poradce, mu odhalil obrovský zánět v koleni. Nebýt jeho zásahu, o pár dní později by herec přišel o nohu!

Představitel doktora Sekory může mluvit o štěstí v neštěstí. „Den před prvním natáčením jsem měl představení, kde hodně padáme. Přes noc mi otekla noha a nebýt odborného poradce MUDr. Otakara Dosoudila, tak bych měl velký problém,” prozradil herec Divadla Na zábradlí.

„Ota se na to podíval a říkal, že se to musí okamžitě řešit. Takže v Ordinaci se ten den udělaly nějaké změny, že jsem seděl, nebo se opíral. Pak to šlo hopem, do Motola, antibiotika, pak už tam byl i Ota a říká mi – tak kamaráde, sbal se, jdeš na operaci!” zavzpomínal Hájek.

„Ota mi zachránil nejen nohu, ale i roli,” přiznal v dnešním pořadu Volejte Novu s tím, že kdyby ho neodvezli do nemocnice, čekala by ho amputace. Chyběly pouhé dva dny a zánět, který měl herec v koleni, by se dostal do kosti, a pak by byl operační zákrok a následná rekonvalescence mnohem složitější. Herec by do Ordinace pravděpodobně vůbec nenastoupil.

Lékař zachránce

Odborný poradce MUDr. Otakar Dosoudil je ve skutečnosti traumatolog neboli poúrazový chirurg působící v pražské Nemocnici Motol. V Ordinaci ho diváci vídají v roli anesteziologa na operačním sále.

Čeří vodu

„Je to motorkář, má hausbót, používá takový nestandardní postupy,“ charakterizuje Jan Hájek roli doktora Sekory, ve které se divákům představí už brzy. „Myslím, že ta postava je napsaná tak, aby tam rozčeřila hladinu,“ dodal.

 Ordinace se loučí s největší hrdinkou seriálu. Andrea Hanáková umírá!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.