Šafařík ze Zločinů Velké Prahy: Jak mu seriál poznamenal život? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šafařík ze Zločinů Velké Prahy: Jak mu seriál poznamenal život?

Ústřední dvojici zkušených kriminalistů doplňuje nováček. Martin Nováček. Hraje ho Denis Šafařík.
Ústřední dvojici zkušených kriminalistů doplňuje nováček. Martin Nováček. Hraje ho Denis Šafařík. (Česká Televize)

Jednou jako policejní agent Nováček ve Zločinech Velké Prahy, pak zase jako spisovatel Franz Kafka (†40) v dokumentu Španělská chřipka. Herec Denis Šafařík (27) dobové oblečení jen tak nesundá, režiséři ho obsazují do samých postav zavátých časem.

Z vyšetřování prvorepublikových mordů si herec odskočil do hraného dokumentu o jedné z největších pandemií v dějinách lidstva. A vyprávěl ji očima německy píšícího spisovatele Franze Kafky. V čase se moc neposunul. Zatímco mordparta vrchního inspektora Budíka (Jaroslav Plesl) slídí po pražských předměstích v roce 1922, dokument Španělská chřipka se odehrává v letech 1918 až 1920.

Expertův dohled

„Tohle byla moje první zkušenost s dokumentem a byl jsem překvapený, jak moc se to filmovému natáčení podobalo. S tím rozdílem, že jsem nemluvil a že šlo spíše o vžití se do konkrétních fragmentů z Kafkova života,“ popsal Denis, kterého překvapilo, jak jsou si podobní. Na place mu radil odborník na Kafkův život.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...

Styl podivína

To ve Zločinech se představil i jako pěkný svůdník – sedmnáctiletou dceru Julii svého šéfa přivedl do jiného stavu. Víc než postelové scény s mladičkou Darijou Pavlovičovou (19) si ale pohádkový kouzelník Žito užíval dobové oblečky. Nedávno se nechal slyšet, že s moderním stylem se moc nekamarádí. „Rozhodně není moderní. Je to spíš takový styl podivína. Rád nosím ponožky vytažené přes kalhoty. Staré svetry a kabáty,“ prozradil na webu Proti šedi. Poslední díl Zločinů Velké Prahy sledujte 4. dubna od 20.10 na ČT1.

Takhle vypadá štědrovečerní princ! Před natáčením neuměl jezdit na koni

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dejavu26
30. 3. 2021 • 15:42

Obsadit tohohle skřítka do role svůdníka bylo opravdu velmi troufalé a nevěruhodné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.