Co odhalil dokument o Karlu Svobodovi (†68): Byl velký trémista | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co odhalil dokument o Karlu Svobodovi (†68): Hitmaker byl velký trémista

Karel Svoboda se zastřelil 28. ledna 2007.
Karel Svoboda se zastřelil 28. ledna 2007. (Foto Aha! – M. Pátek, ČT)

Otevřel rodinný video archiv a zavzpomínal na tátu, jak ho znal z dětství a dospívání. Petr Klein Svoboda (40) loni natočil dokument Šťastná léta o otci Karlu Svobodovi (†68). Dnes večer ho uvede ČT1.

Před 14 lety proti sobě legendární skladatel obrátil hlaveň a zastřelil se. „Zarazilo mě, jak velký byl Karel trémista,“ říká ve filmu jeden z dnes nejvíce oceňovaných českých moderátorů Karel Šíp (75).

„Já tehdy s talk show teprve začínal, on byl už hvězda. Během pěti minut byl durch mokrý, košile, sako. Strašně se zpotil. Vysvětlil mi, že má příšernou trému,“ prozradil Šíp o autorovi stovek hitů věc, kterou by asi nikdo u věhlasného muzikanta nečekal.

Matěj Ruppert: Karel Svoboda mi dal dárek za statisíce!

Video se připravuje ...

Přitom drtivou trému slavného hudebníka potvrdil i zpěvák Matěj Ruppert (42), který se skladatelem točil show na ledě. Všichni z tehdejšího orchestru Ladislava Štaidla prý byli naprosto v pohodě, jen Karel trpěl jak zvíře. „Řekl mi, ať se nedivím, že třicet let dělá jen ve studiu a pódium nezná,“ popsal Matěj. 

Vojta Kotek měl po nehodě skončit v nemocnici! A těhotná Pizingerová terčem úchylů

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.