»Jidáš« Matuš: Zrada Svobody se mu krutě vymstila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Jidáš« Matuš: Zrada Svobody se mu krutě vymstila!

2002 Karlu Svobodovi (†68) je Bohuš Matuš vděčný za vstup do showbyznysu.
2002 Karlu Svobodovi (†68) je Bohuš Matuš vděčný za vstup do showbyznysu. (Foto Aha! – Mária Rušinová, Martin Hykl, David Kundrát)

Nebýt fenomenálního skladatele, nikdo by dnes Bohuše Matuše neznal. On se ale přitom ke Karlu Svobodovi (†68) zachoval jako Jidáš. Loajalitu k němu sice neprodal za 33 stříbrných, zinkasoval milion, ale v zásadě i jeho rozhodnutí dopadlo špatně. Zpěvák prý svého pochybení lituje dodnes.

Paradoxně ale na něj i po letech myslí v dobrém. „Na Karla Svobodu vzpomínám moc rád. To byl můj stvořitel. Moc mi pomáhal a udělal mi sedm písní. Vždycky mi říkal: Víš, Bohoušku, ty máš překrásný hlas. Nebude z tebe megahvězda, ale chtěl bych, abys s tím krásným hlasem měl svůj barák, auto a měl se dobře,“ svěřil se Expresu Matuš s tím, že dle skladatele byl pro showbyznys příliš plachý, předpovídal mu, že to bude mít hodně těžké. Přesto měl chuť desku s ním natočit, nakonec udělali společně dvě.

Bílá vzpomíná na Karla Svobodu (†68): Mám od něj největší poklad:

Video se připravuje ...

Jenže Matuše pak oslovila jiná vydavatelská firma a nabídla mu zmiňovaný milion. Proto ze třetí desky s Karlem Svobodou už sešlo. „Jedna firma mě přemluvila, že mi dají milion korun, když u nich udělám desku. Já jsem tam tu desku udělal. Milion už je pryč a tím jsem hrozně naštval Karla Svobodu. Tím to skončilo,“ říká na rovinu Matuš, podle něhož šlo o jeho životní chybu.

„Strašně toho lituju. Milion jsem utratil ani ne za rok a přišel jsem o toho nejlepšího,“ svěřil se pro Expres.cz.

Syn Karla Svobody o tátovi: O jeho problémech jsme se bavili:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
libormer
30. 6. 2020 • 14:06

Pořád v tom jeho hlase slyším ta čtyři procenta. Lucinka Nelucinka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.