Těhotná Vendula Pizingerová (48): VZKAZ JEJÍHO PORODNÍKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těhotná Vendula Pizingerová (48): VZKAZ JEJÍHO PORODNÍKA!

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová (Foto Aha! – Pavel Machan, Martin Hykl)

Když Vendula Svobodová-Pizingerová oznámila, že se ve svých 48 letech stane opět maminkou, většina lidí jí to přála. Objevili se ale i tací, kteří na ni zaútočili obzvlášť nechutným způsobem. Naštěstí má prezidentka Kapky naděje velké zastání nejen ve svém manželu Josefovi (32), ale i gynekologovi Pavlu Caldovi (63), který rodil obě její děti.

„Moji kamarádi a lidi, kteří nás mají rádi, nám to přejou. Musím říct, že tam bylo 99,9 procent nádherných přání, že to lidi potěšilo. Samozřejmě, že tam byli kverulanti, ale těm já bych nevěnovala žádnou pozornost. Protože když ti přejou něco zlýho nebo tě proklínají, tak si myslím, že spíš ten problém je u nich. Dokonce někdo napsal, že by mi přáli postižené dítě,“ prozradila Vendula v pořadu Showtime na CNN Prima News.

Nevšímejte si toho
Navzdory všem nepřejícím škarohlídům ji plně podporuje profesor Pavel Calda (63) z Gynekologicko- porodnické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice. A vůbec ne proto, že to byl on, kdo na svět přivedl císařským řezem dceru Klárku, kterou měla Vendula s prvním manželem, hitmakerem Karlem Svobodou (†68), a která bohužel zemřela v pěti letech na akutní leukemii. Nebo že přivedl také na svět Jakuba (14), syna Venduly a Karla Svobodových, který byl doslova vymodlený. „Vendule moc přeju, aby jim to všechno vyšlo a dítě bylo zdravé,“ řekl deníku Aha! profesor Calda s tím, že reakcí závistivých žen si Vendula nemá vůbec všímat.

Věk není rozhodující
„Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná? Navíc, když je k tomu fyzicky psychicky v dobré kondici,“ zdůraznil uznávaný gynekolog, porodník a genetik. „O Vendulině těhotenství se teď všude mluví jenom proto, že je známá. Víte, kolik let je také mým rodičkám? Věk opravdu není rozhodující. Zvlášť, když žena porodila své první dítě mezi dvacátým a třicátým rokem,“ řekl profesor Calda. Pokud žena otěhotní už ve zralejším věku, důležité jsou prý testy, které spolehlivě už teď dokážou odhalit, zda je nenarozené dítě v pořádku. „Velmi důležité jsou testy na Downův syndrom,“ podotkl gynekolog. A celou věc uzavírá slovy: „Víte, kolik je v dnešní době průměrný věk dožití u žen? 81 let! Tak v čem hledat problém?“

Těhotenská rizika?
Jak je to s těhotenskými riziky? Co v průběhu těhotenství u starší rodičky hrozí a co musí lékaři pečlivě sledovat? „Když žena plánuje ve věku 45 let a výše těhotenství, doporučujeme, aby si nechala udělat test na cukrovku, EKG, interní vyšetření a mamografii. Hrozí větší riziko vysokého tlaku a větší riziko těhotenské cukrovky,“ soudí MUDr. Štěpán Machač z IVF Clinic, podle něhož bude porod nejspíše probíhat císařským řezem. „Cílem je, aby dítě i matka byly v pořádku. Dobře naplánovaný císařský řez má pro ženu a dítě menší riziko než přirozený porod. A lze očekávat, že závěr těhotenství dá organismu zabrat. Přirozený porod je pro ženu ve 48 letech přece jen zátěž,“ uzavírá Machač, podle něhož je šance, že žena ve 48 letech otěhotní, velmi nízká, jen v jednotkách promile. „Hlavně je potřeba si uvědomit, že i když žena otěhotní, pořád je tam u více než 80 procent plodů riziko potratu z důvodu genetických problémů,“ vysvětluje gynekolog.

Slavné mámy po čtyřicítce
Adriana Sklenaříková (48)
Dceru Ninu přivedla na svět ve 47 letech, kdy už v to podle vlastních slov ani nedoufala. Dokonce několikrát potratila. „Nejkrásnější období života,“ přiznala loni po porodu topmodelka, které se s druhým manželem Aramem Ohanianem (51) splnil životní sen.

Simona Stašová (65)
Každému synovi herečka pořídila vlastního tatínka. Mladšího Vojtu (24) měla s hercem Pavlem Skřípalem (64) rok po čtyřicítce. Je o devět let mladší než prvorozený brácha Marek (33), jehož tátou je italský profesor Eusebio Ciccotti (62).

Alena Šeredová (42)
Modelka a bývalá manželka fotbalového brankáře Gianluigi Buffona (42) čeká ke dvěma chlapcům, které má s ním, třetí přírůstek s miliardářem Alessandrem Nasim (46).

Sára Saudková (53)
Čtvrté dítě, syna Oskara (11), fotografka porodila ve 42 letech.

Zora Jandová (61)
Zpěvačka a herečka měla svou druhou dceru Ester (19) ve 43 letech.

Monika Absolonová (43)
Z druhého syna Matouše se zpěvačka radovala ve svých 41 letech. V listopadu budou chlapečkovi dva roky.

Ilona Csáková (49)
Druhého syna Dominika (7) zpěvačka přivedla na svět, když jí bylo 42. Doma tehdy už měla tříletého Daniela.

Dagmar Pecková (59)
Operní pěvkyně, která žije v Německu s manželem Klausem Schiesserem, měla jejich dceru Dorotheu (19) ve čtyřiceti letech.

Alice Nellis (49)
Režisérka adoptovala s partnerem kameramanem Matějem Cibulkou Elu (13) a Olivera (9). Pak ve 42 letech otěhotněla a má ještě Františka (6,5).

I Basikovou za těhotenství odsoudili
Když se žena rozhodne mít dítě po čtyřicítce, vzbudí pozornost. Zvlášť, když je čeká s mnohem mladším mužem. Právě v takové situaci se před lety ocitla i Bára Basiková (57), když v 45 letech otěhotněla s Petrem Polákem (42). „Odsoudily mě, že jsem nezodpovědná, stará. Jsou to holky, které mi zestárly před očima. Zatrpkly, protože jsou třeba nespokojené v manželství  v práci nebo jim něco nevyšlo. Slyšela jsem dokonce větu – já už bych nesnesla, aby mi doma ještě řval nějaký parchant,“ komentovala tehdy zpěvačka s tím, že její lékař měl z otěhotnění velkou radost. Jen ji krotil v euforii. „Říkal – pojďme se teď neradovat, počkáme na výsledky řady vyšetření, a hlavně do té doby nebudeme nikomu nic říkat,“ zavzpomínala Bára, která otěhotněla přirozenou cestou. „Je jasné, že když má žena po čtyřicítce a její partner po padesátce, je to jiné, než když je muži třicet. Já jsem sice stará maminka, ale máme mladého tatínka,“ vysvětlovala tehdy zpěvačka, které se nakonec narodil zdravý krásný Theodor, jemuž je dnes 11 let. A Vendule teď samozřejmě drží moc a moc palce!

Vendula Pizingerová strach o syna! Karanténa mu komplikuje budoucnost:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
12. 5. 2020 • 09:35

P"řeji ať se narodí zdraví mimčo....pravda v tomto věku to není obvyklé, ale u vás nejde o to kdo by se eventuelně postaral o dítě všichni mladšího věku peněz mraky na zajištění života, tak ať se zadaří a užijete si miminkovské časy

manunu
6. 5. 2020 • 10:02

Vendule miminko moc přeji, prožila si těžké chvíle s Klárkou. Není první ani poslední maminkou v pozdějším věku. Dnes je prenatální péče na vysoké úrovni. Také jsem měla druhou dceru v pozdějším věku v 38 letech a těhotenství probíhalo stejně dobře, jako to první v 27 letech. Přeji ji ať se jí narodí zdravé miminko a užívá si maminkovské radosti, ono to totiž strašně utíká a než se člověk naděje tak má doma prvňáčka, jako já teď a téměř dospěláka před maturitou. Přát někomu zlé věci může pouze duševní chudák a zakomplexovaný jedinec. A, že jich na diskusích v bulváru takových je.

illenne
6. 5. 2020 • 09:44

Přát někomu něco zlého je nechutné a hlavně to vypovídá o inteligenci pisatele, mnohdy s anonymním nickem. Vendulce a jejímu manželovi přeji jen to nejlepší a hodně zdraví i pro miminko. Ona je úžasná, tolik let se věnuje s velkou nejen finanční pomocí nemocným dětem. Ukažte mi dalšího člověka, který takto pomáhá. Je to jen jejich věc a já jim přeji hodně štěstí a zdraví pro celou rodinu.

majojo
6. 5. 2020 • 09:39

Samozřejmě,pane primáři Caldo. Věk rodičky nemusí být rozhodující. I když jistá rizika tu jsou, to si přiznejme. Ale: Matince je , dejme tomu, 47 let. A bude vychovávat potomečka, kterému v jejích sedmdesáti letech bude dvacet? No.. vy chlapi si to vždycky zdůvodníte tím svým Být stále mlád...

gaja24
6. 5. 2020 • 06:34

Milá Vendulo, moc Vám přeji další miminko a věřím, že bude všechno v pořádku - Váš gynekolog má pravdu na hloupé lidi nemá cenu nijak reagovat. Jste člověk, kterého si velmi vážím, ve svém životě jsem prožila velké neštěstí stejně jako vy. Vaše Kapka naděje dala naději tolika jiným dětem, což se úžasné. I Vás já považuji za úžasnou ženu, i když Vás osobně vůbec neznám. Přeji hodně štěstí a všechno dobře dopadne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.