Kapka naděje spouští Vlnu naděje: Na boj s koronavirem investovala téměř 10 milionu korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kapka naděje spouští Vlnu naděje: Na boj s koronavirem investovala téměř 10 milionu korun!

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová (Foto: David Kundrát)

Nadační fond Kapka naděje se zapojil do boje proti novému typu koronaviru covid-19 nebývalou mírou. Nadační fond se rozhodl šířit do nemocnic po celém Česku vlny naděje. Do té první investovala Kapka naděje za přispění štědrých sponzorů i individuálních dárců téměř 10 milionů korun!

Do boje s koronavirem se v posledních týdnech zapojil doslova celý národ. Plné ruce práce nemají jenom lékaři a sestřičky, ale i obyčejné švadleny, které usedly za své stroje a šijí tisíce látkových roušek. Pozadu nezůstali ale ani představitelé Nadačního fondu Kapka naděje. A ti se rozhodli pomáhat tam, kde je jim to přirozené. Investovali nejen nemalé peníze, ale hlavně čas a úsilí, aby zařídili urgentní potřeby lékařského vybavení a ochranné pomůcky, které rozvezou doslova po celé České republice.

Zatímco respirátory budou rozdělené mezi 45 nemocnic po celé České republice, kde o jejich distribuci bude rozhodovat vedení nemocnice s podmínkou, že se nezapomene ani na pediatrii, plicní sondy Philips Lumify, videolaryngoskopy a nazální ventilátory poputují do FN Motol, kde léčí pacienti s nejtěžším průběhem tohoto onemocnění a během vysoce náročné péče o tyto nemocné je potřeba každá pomoc. Přenosná ultrazvuková sonda Lumify o velikosti holicího strojku, komunikuje s OS Android v tabletu nebo mobilu. V kombinaci s pořizovanou plicní sondou je možné vyšetřit plíce pacienta na lůžku, při převozu do nemocnice nebo v domácím prostředí. Využitelné jsou i po skončení pandemie.

„Jsem velice šťastná, že se nám za přispění našich partnerů podařilo v tak masivní míře přispět k vybavení lékařů přístroji a ochrannými pomůckami. Velmi si jejich práce vážím a přeji, abychom tuto nepříjemnou situaci přečkali co nejrychleji, neztráceli optimismus a nadále se pomáhali. V Kapce naděje připravujeme další vlnu naděje a věříme, že díky ní budeme moci pomáhat ještě více,“ vzkazuje Vendula Pizingerová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.