Trumpovic pryč z Bílého domu: Tady mají své Trumpérium! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trumpovic pryč z Bílého domu: Tady mají své Trumpérium!

Trump se spolu s manželkou Melanií a rodinou rozloučil projevem
Trump se spolu s manželkou Melanií a rodinou rozloučil projevem (Reuters)

Na slunnou Floridu se zjevně rozhodla přesunout rodina Donalda Trumpa (74), jenž v týdnu definitivně opustil Bílý dům a funkci prezidenta USA. Stěhují se tam jak všichni členové rozsáhlého rodinného klanu, tak i jeho nejbližší spolupracovníci.

Floridě říkají Američané kvůli ideálnímu celoročnímu teplému podnebí Sluneční stát. Druhou přezdívkou je Stát důchodců, na penzi se tam totiž kvůlo vlídnému klimatu stahují senioři z celých Států. Teď ještě dostává nové přízvisko – MAGAland, podle Trumpova známého sloganu Make America Great Again, tedy Udělejme Ameriku zase skvělou. Florida i v posledních prezidenstkých volbách zůstala červená, tedy republikánská – Trump stát získal s 51 procenty hlasů. Ani to ho ale v úřadu neudrželo. Dá se ale říci, že Donald míří tam, kde bude mezi svými.

Jeho domovem byl dlouho především Manhattan a New York, poslední čtyři roky pak prožil ve Washingtonu. Za svého prezidentování ovšem mizel na jih, kdykoli jen mohl, a užíval si pohostinnosti svého opulentního sídla Mar-a-Lago. Tam by teď chtěl nejspíš dlít trvale, má to ovšem háček: sídlo je oficiálně registrováno jako golfový rezort. Městu Palm Beach a potažmo státu Florida, s nímž vyjednával o povolení sídlo zrenovovat a přestavět na klub, se Trump musel zaručit, že žádný z členů klubu Mar-a-Lago v něm nestráví víc než 7 dní v kuse a maximálně 21 dní v roce. Což platí i pro majitele Trumpa. Tak mocný pán, jako je on, si ale určitě bude umět poradit. Z praxe už víme, že ne každý zákon je mu svatý...

Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta

Video se připravuje ...

Ivanka bude stavět

Na Floridu se stěhuje i jeho dcera Ivanka (39) s manželem Jaredem (40), kteří podepsali roční nájem apartmánu v exkluzivní rezidenční budově Arte Surfside v Miami s úžasnou vyhlídkou na moře. CNN odhaduje, že se zde byty prodávají za až 320 milonů Kč a měsíční nájmy nejdou pod 800 000 za měsíc. Co nevidět ovšem jistě Ivanka začne stavět pro svou rodinu (mají 3 děti) sídlo na pozemku, který si obstarali na ostrově u Indian Creek.

Jen Eric se trhnul

Další dcera Tiffany (27) a její čerstvý snoubenec Michael (23) budou bydlet nedaleko. A syn Don Jr. (43) se stěhuje do oblasti Jupiter, 35 km severně od Palm Beach. Pouze syn Eric (37) s manželkou Larou (38) si teprve floridské nemovitosti prohlížejí, zatím ale zůstávají ve Westchesteru u New Yorku. Co bude s Melanií? Otázkou zůstává bývalá první dáma Melania (50), která se sice do Mar-a-Lago naoko vrací, ale podle amerického tisku usilovně shání bydlení už jen pro sebe a syna Barrona (14).

Nejen rodina

Rodina exprezidenta se na malém území smíchá s dalšími boháči, tech magnáty a podnikateli z Trumpova okolí. Peter Thiel (53), Trumpův poradce a technologický magnát, nedávno koupil v Miami luxusní nemovitost. Thomas Barrack (73), další Trumpův spojenec, stěhuje svou společnost – Colony Capitol – z Kalifornie na Floridu. Vlastní apartmán v jednom z věžáků přímo na Miami Beach má rovněž Trumpova první manželka, Češka Ivana (71, roz. Zelníčková), pořídila si jej v roce 2009.

Donald Trump opouští Bílý dům

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.