O čem bude Anatomie života na Nově? ŠLÁGR MÍSTO ORDINACE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

O čem bude Anatomie života na Nově? ŠLÁGR MÍSTO ORDINACE!

Seriál se odehrává na traumatologickém oddělení.  Čtyři hlavní hvězdy seriálu: Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá.
Seriál se odehrává na traumatologickém oddělení. Čtyři hlavní hvězdy seriálu: Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá. (Foto TV Nova, ara)

Od chvíle, co Nova na podzim oznámila, že letos na jaře ukončí natáčení a vysílání Ordinace v růžové zahradě 2, bylo jasné, že chystá nějaký trumf. A ten televize vytáhne ještě před ukončením Ordinace. Na původní úterní vysílací čas populárního seriálu totiž od 26. ledna nasadí novinku – opět seriál z lékařského prostředí, tentokrát nazvaný Anatomie života. Zahrají si v něm i dvě ze tří sester Geislerových!

Ordinace poběží dál ve čtvrtek večer, už ale jen jeden díl a nikoli dva najednou, jak tomu bylo na podzim. Anatomie života ovládne zatím 20 úterních večerů, a bude tak zcela novým konkurentem pro primáckou Slunečnou, jež vždy v úterý válcuje televizní sledovanost. Proto se také Ordinace už na podzim z toho času poroučela a zůstává, byť většinou co do počtu diváků, za Slunečnou jen ve čtvrtek večer.

Anatomie života, kterou štáb nenatáčí v ateliérech, ale v reálném prostředí, zavede diváky na nemocniční oddělení traumatologie, kde všechny čtyři hlavní hrdinky – Jitka Schneiderová (47), Ester Geislerová (36), Martina Preissová (45) a Barbora Černá (25) – pracují jako zdravotní sestry. Seriál pod režijními taktovkami Petra Magáta (40) a Petra Nikolaeva (63) paradoxně nebude na první dobrou vyprávět příběh o doktorech, ale právě o sestřičkách z toho oddělení. Což nápadně připomíná dějovou linku primáckých Sestřiček, které odstartovaly rovněž na podzim. Právě proto se také nový počin televize Nova nemohl jmenovat stejně. Jak moc u diváků uspěje, ukáže až závěr ledna.

Jitka Schneiderová (47) vrchní sestra Helena Javorská

Zkušená vrchní sestra, která na oddělení traumatologie vládne ráznou rukou. Ke svým podřízeným má ale až mateřský vztah a neváhá jim otevřeně říct svůj názor či přispět radou i v soukromých záležitostech. Sama se přitom už dva roky trápí kvůli manželovi Viktorovi, který po mozkové příhodě zůstal v kómatu. Komplikovaný je i její vztah s dcerou, studentkou Alicí, která stále věří, že se její otec probere. Řekla o roli: „Když je práce, hned je člověku veseleji! Nezažila jsem nic podobně těžkého, čím si prochází Helena v seriálu. Vžívám se do jednotlivých situací a jsem vedena režisérem.“

Martina Preissová (45) sestřička Táňa Šnajdrová

Táňa je romantická a citlivá duše, které už naplno tikají biologické hodiny, ale doteď se jí nepodařilo najít toho pravého a založit vytouženou rodinu. Svoje emoce a energii proto až přehnaně investuje do péče o pacienty a do řešení problémů druhých. To si na ní vybírá krutou daň. Příchod sympatického, dobrosrdečného anesteziologa Petra na oddělení do jejího života přinese naději na šťastnější budoucnost. Řekla o roli: „Táňa je dobrák od kosti, který na to vždycky doplatí. Je to nešťastná a osamocená duše, která se snaží všem pomoci. Jenže u toho trošku zapomíná na sebe.“

Prvním dárkem finále Ordinace je pro diváky Marika Šoposká alias Bibi!

Video se připravuje ...

Barbora Černá (25) sestřička Ema Zárubová

Svobodná matka malého syna, která přes svůj velmi mladý věk už zažila víc, než si její starší kolegyně dovedou představit. Život ji naučil spoléhat se jen sama na sebe. Nebojí se stát si za svým názorem, když ho považuje za správný a férový, bez ohledu na konvence. Ema žije podle vlastních pravidel a v obavě z prozrazení své temné minulosti (prodávala své tělo) si přísně střeží soukromí. Řekla o roli: „Myslím, že máme společnou jakousi přímost a bojovnost vůči nepřízni osudu. Líbí se mi její otrlost, s jakou se s věcmi v životě pere.“

Ester Geislerová (36) sestřička Jana Navrátilová

Na první pohled spokojená manželka dobře zabezpečeného zubaře Tomáše a šťastná maminka dvou malých dcer, která se po delší mateřské dovolené vrací zpět do pracovního kolotoče. Zároveň musí odolávat svodům šarmantního kardiochirurga Filipa, který ji na rozdíl od manžela v jejích profesionálních ambicích podporuje. Řekla o roli: „Jana je taková praktická a bojovná, nohama na zemi. Já sama sebe většinou vnímám jako idealistu a romantika.“

Hvězdy od konkurence

Aňa Geislerová (44)

Představitelka starší Boženy Němcové ve čtyřdílné sérii ČT Božena bude na Nově oblékat plášť primářky oddělení traumatologie Marty Dostálové.

Karel Heřmánek ml. (31)

Vyšinutý bratr vyšetřovatelky Karin neboli Jitky Čvančarové z nového krimiseriálu ČT Hlava medúzy si tentokrát střihne roli chirurga Ivana Drahoše.

Ondřej Veselý (41)

Záporák Jaroslav Franc ze seriálu Vyprávěj, kterého v březnu 2016 brutálně napadli opilci cestou z hospody, se vrací na obrazovky jako kardiochirurg Filip Filský.

Ordinace se v novém roce vrací ve velkém stylu, záchranka se svlékla do naha!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
karlos-999
14. 1. 2021 • 08:58

Ač čtu co mohu, žádnou hvězdu jsem ve výčtu jmen, na rozdíl od Ordinace, nenašel.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.