Ladislav Štaidl (75): VELKÝ NÁVRAT DO TELEVIZE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gottův parťák po letech v ústraní. Štaidl (75): VELKÝ NÁVRAT DO TELEVIZE

Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek )

V posledních letech se stranil veřejných akcí a nedával žádné rozhovory! Ani na pohřeb dlouholetého kamaráda a parťáka Karla Gotta (†80) loni v říjnu nepřišel. Ladislav Štaidl (75) ale prolomil svoji odtažitost a vrátil se na výsluní. Konkrétně v televizním pořadu PopStory, za který dostal nemalý honorář.

Šestidílný cyklus o zákulisí české a československé populární hudby od 50. let 20. století do začátku současného století právě vysílá stanice ČT art. „Bylo umění pana Štaidla přemluvit k účasti. Nakonec se to ale povedlo a jsme za to rádi,“ prozradil Aha! člen produkce.

Tvoje tvář: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi!

Video se připravuje ...

Točil v bundě

Se svou vizáží si ale Štaidl při návratu před kamerou velkou starost nedělal. Na otázky režiséra a scénáristy Jakuba Skalického odpovídal ve své pověstné zelené bundě. V třetím díle cyklu nazvaném Export a import mimo jiné vzpomínal na to, jak koncerty na Západě vydělávaly velké peníze tehdejší Československé socialistické republice. „Tam když se udělalo šest koncertů, v Německu, to byl kšeft i pro ten stát. Tak se prd stalo, že se tam jelo příští rok na čtyři dny déle. To nebyl malér! Karel byl jediný, koho se to týkalo,“ prohlásil Štaidl.

Tajemství Gotta! Naplánoval posmrtné překvapení. A horší průběh covidu u Grossové

Video se připravuje ...

Na přilepšenou

Své vzpomínky samozřejmě Štaidl i další hosté neříkali zadarmo. Podle informací deníku Aha! dostal bývalý hudebník za osmihodinové natáčení nezdaněných cca 60 tisíc korun. Další díl nazvaný Divadlo a film odvysílá tuto neděli od 20.20 ČT art.

Bez servítku

„S dotazovanými se bavíme svobodně, bez loktů, ale i bez servítku. O penězích, vazbách, vzdoru i přizpůsobení. Zpovídaní se chovají různě. Někteří prochází sebereflexí, jiní mlží, další vytěsňují,“ prohlásil režisér a scenárista Jakub Skalický.

Kdo také v cyklu mluví

Jiří Suchý, Josef Laufer, Jožo Ráž, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Marie Rottrová, František Janeček, Karel Vágner nebo hudební publicisté Josef Vlček s Jiřím Černým.

Štaidl po 17 letech přišel o partnerku: O opuštěného tátu se stará syn Artur!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
babatomanija
1. 11. 2020 • 11:39

Kluse bych se zastala. A Gott je přeceněn. Byl to tenor, ktzrý sám netvořil. O dalším radši pomlčet.

kozinozka
1. 11. 2020 • 11:34

Pro mne je pořad novinka. Přitom je nových věcí málo a stále se opakují stokrát viděné pořady i filmy. Nevím , zač platíme.

-bello-
1. 11. 2020 • 00:31

Vůbec o tom pořadu nevím, vyhledám si.Jsem zvědavá, jak to Štaidl pojal.Kdysi byl pořad v rádiu o muzice a úžasně a kvalitně to komentovala Y.Přenosilová.Pak to dali Gottovi a to byla hrůza.Zatímco Přenosilová zlehka, jakoby z patra ,ale vědomostně na výši v pořadu excelovala, Gott tam škrobeně doslova , doslova ! předčítal písmena textu, klesal nacvičeně hlasem na konci vět., jak žáček 1. třídy a bylo to tak strašný, že mu to nakonec vzali.

aveneta
31. 10. 2020 • 21:28

Ewwa - souhlasím s Vámi, že např. Klus je opravdu hrůza....Štaidl i jeho bratr byli dobří hudebníci, bratr tragicky zahynul a tak mnozí si pamatují jen Ladislava. Složil písně které byly známé což mu nelze upřít. Jako skladatele jsem měla ráda Karla Svobodu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.