To byste nečekali! Na tohle William sbalil Kate! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

To byste nečekali! Na tohle William sbalil Kate!

Kate Middleton a princ William v London Bridge Jobcentre
Kate Middleton a princ William v London Bridge Jobcentre (Reuters)

Láska prochází žaludkem a moc dobře to ví i britský princ William (38), který před lety svoji manželku Kate (38) sbalil na těstoviny s domácí boloňskou omáčkou. A teď na tuhle svoji vyhlášenou dobrotu prozradil recept!

S dobrou boloňskou se to má jako se svíčkovou nebo třeba bramborovým salátem. Co rodina, to trochu jiná verze a dohady, že právě ta její je ze všech nejlepší. Výjimkou není ani královská famílie, konkrétně princ William, který nedá dopustit na svou lahodnou a voňavou omáčku z hovězího masa a rajčat. „Když se mě na vysoké snažil zaujmout, neustále něco vařil. Jednoduchá jídla, třeba boloňské špagety. Dnes ale vařím spíš já,“ práskla na něj kdysi Kate. A tak si italskou omáčku k těstovinám, která občas bublá i na plotně následníka trlnu v Kensingtonském paláci, zkuste uvařit i vy... Recept byl zveřejněn v kuchařce Chuť domova (A Taste of Home), která prostřednictvím celkem 120 jídel od vyhlášených britských kuchařů a celebrit vydělává peníze pro lidi bez domova a v hmotné nouzi.

Boloňské špagety prince Williama (pro čtyři osoby)

INGREDIENCE: * 1 lžíce olivového oleje * 30 g másla * 1 velká cibule, nakrájená najemno * 1 najemno nasekaná mrkev * 2 najemno nasekané řapíky celeru * 350 g kvalitního hovězího masa * 250 ml suchého bílého vína * 120 ml mléka * špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku * plechovka (=400 g) italských krájených rajčat * 1 lžička rajčatového protlaku * 250 g špaget (nebo dutých špaget, tzv. bucatini) * 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu * 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky * sůl a čerstvě mletý černý pepř

Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video se připravuje ...

POSTUP: V kastrolu rozpalte olej a máslo, na středním ohni osmahněte cibuli doměkka. Přidejte mrkev, celer a za stálého míchání opékejte několik minut. Vidličkou rozdělte mleté maso a přidejte ho do pánve. Vše dobře promíchejte. Restujte, dokud maso nebude růžové (nenechte ho zhnědnout!), poté do něj nalijte víno a vařte tak dlouho, dokud se neodpaří. Ztlumte oheň a vmíchejte mléko a muškátový oříšek. Vařte na středním ohni, dokud se mléko nevyvaří. Následně vmíchejte rajčata a pyré, přidejte sůl a pepř a asi tři hodiny duste na mírném plamenu. Čas od času promíchejte. Dobře uvařené těstoviny (tzv. al dente, na skus) polijte na talíři omáčkou, posypte petrželkou, parmezánem a servírujte.

DOBROU CHUŤ!

Princ Harry o jeho rozporech s bratrem Williamem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.