Tajemství Jiřího Menzela (†82): KVŮLI NEVĚŘE ODMÍTAL ŽENY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství Jiřího Menzela (†82): KVŮLI NEVĚŘE ODMÍTAL ŽENY!

Ve věku 82 let zemřel oscarový režisér Jiří Menzel.
Ve věku 82 let zemřel oscarový režisér Jiří Menzel. (Profimedia)

Zůstával dlouho dráždivě svobodný podobně jako Karel Gott (†80). Než se oscarový režisér Jiří Menzel (†82) oženil, prošla jeho staromládeneckým bytem spousta milenek. Jako správný gentleman o nich ale nemluvil. Přiznal jen vztah s americkou jazzovou hvězdou Juwanou Jenkinsovou (47) a stála o něj francouzská herečka Marlène Jobertová (79).

Hvězda filmů Válka policajtů a Špinavá záležitost dokonce režiséra pozvala do Paříže. „Objevila jsem Menzela před třiceti lety,“ prozradila Jobertová po letech při návštěvě zlínského festivalu v roce 2004. Paradoxně se právě v tomto roce Jiří oženil.

Romantika pod Eiffelkou
„Měla jsem velkou chuť s ním točit, přijel do Francie a dělali jsme kamerové zkoušky,“ přiznala Marlène. Chodili spolu na romantické večeře do restaurací, z nichž je výhled na Eiffelovku. Zrzavá herečka ukázala Menzelovi různá zákoutí francouzské metropole, ale z tohoto mračna nezapršelo. „Nevím, proč to nevyšlo...“ byla i po desítkách let zklamaná Jobertová.

Postel s výhledem na Hradčany
Na režiséra nikdy ani nepraskl žádný vztah. „Nechtěl jsem se ženit, protože jsem věděl, že žádné manželce nebudu věrný. Taky jsem ale věděl, že s každým rozvodem budu muset odevzdat půlku knihovny,“ smál se až do roku 2000 režisér. „Pro mě bylo staromládenectví pohodlnější. Hlavně jsem věděl, že bych s žádnou ženskou nevydržel,“ vykřikoval Menzel. Dlouhá léta bydlel jen se svou sestrou v jednom bytě. Ten měl ale speciální soukromý vchod určený pro dámské návštěvy. V pokoji navíc neměl žádné židle, byla tam pouze postel. Z ryze praktického důvodu. „Když se návštěva chtěla podívat na Hradčany, musela do postele, myslím tím dámskou návštěvu. Pak už to šlo snadno,“ vzpomínal režisér na své staromládenecké období.

Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos:

Video se připravuje ...

Napravený starý mládenec
Když mu ovšem bylo 66 let, všem jeho radovánkám utnula tipec o 40 let mladší novinářka Olga Kelymanová (42), která ho v Thajsku v roce 2004 dostala před oltář. „Neuvěřitelné se stalo skutkem,“ citoval tehdy Menzel slova svého oblíbeného spisovatele Bohumila Hrabala (†82). „Ale stálo to za to a není čeho litovat,“ přiznával najednou bývalý letitý starý mládenec. Cukl i v oblasti rodičovství. „Děti jsem nikdy nechtěl, nějak mi to bylo cizí. Teď mě to mrzí, že jsem na to přišel až tak pozdě. Je to moje pitomost a děkuji Olince, že mě vlastně napravila,“ prohlásil už jako otec dvou dcer. Přitom se k otcovství starší Anny Karolíny (10) veřejně přiznal režisér Jaroslav Brabec (66). Právě kvůli nevěře své ženy si Menzel nabrnkl Juwanu. Nakonec ale bez Olgy nedokázal žít.

Partyšové hladil zadeček!
Na filmovém festivalu se Jiří Menzel uměl odvázat. Moderátorce Gábině Partyšové (42) v roce 2014 sáhl hodně hluboko do výstřihu na zádech. Byla tenkrát naostro. Ale od něj bylo to šátrání spíš pocta. Být to někdo jiný, asi by počítal schody, ale Menzel sklidil místo pohlavku jen úsměv. A to jak od Gábiny, tak od manželky. „Ať si užije,“ vzkázala Olga přejícně. Režisér byl prostě u žen oblíbený, měl vytříbené chování a snad ani neuměl na něžné pohlaví nadávat a řvát. I když jinak se naštvat dokázal. K ženám ovšem choval jistý velkorysý nadhled.

Ve Varech sahal do výstřihu Salmě Hayekové a říkal: Má ruka ví, kde se jí to líbí...
Měl rád krásné ženy, a když se naskytla příležitost, vždycky oči Jiřího Menzela s potěšením zabloudily za výstřih. V případě hollywoodské hvězdy Salmy Hayekové (54) to ale byla ručka »šmátralka«. A mexické krásce to na karlovarském festivalu v roce 1997 vůbec nevadilo. Naopak. Na tehdy ještě svobodném oscarovém režisérovi mohla oči nechat. V Grandhotelu Pupp to byla dokonce ona, kdo ho vyzval k tanečku, během něhož došlo i na polibky a šmátrání. „Má ruka ví, kde se jí to líbí,“ komentoval tehdy s úsměvem Menzel snímek, který vzápětí vyhrál i cenu v prestižní soutěži Czech Press Photo. Menzel tehdy vůbec neskrýval radost nad tím, že ho ještě žádná do manželství nedostala. „Vždyť na světě je tolik zajímavých ženských, tak proč trávit celý život s jednou a tou samou?“ tvrdil. A tohle špital do ouška i krásné Salmě.

Jiří Menzel se zamýšlí nad úlohou herců a režisérů a vzpomíná na natáčení filmu Tlumočník:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
9. 9. 2020 • 09:22

Ruka "šátralka " ?Zajet mi do výstřihu kdokoli jen tak ?!
Menzel v tom výstřihu byl " kdokoli " a nic ho neomlouvá.Až tak velký džentleman to nebyl, spíš impotentní loudil.
Filmy skvostný , chování hodně blbý, včetně výstupu s rákoskou. Něco jako ten blb zubař Macek!
Holky Menzelová i ta Partyška drží, aby byly styky.Ruka impotentního dědka by normální ženský vadila!
Když Menzelová postavila Menzela na nohy v kolečkových bruslích , možná to byl geniální tah.Od té doby co se vyflákal to s ním šlo z kopce.
Salma Hayek ( být dnes odmítnutá ) možná ze vzteku by ho frkla na web: me too!
Se svou " postelí s výhledem na Hrad " naštval všechny lidi v ul Na Valech , kde si udělal takovou nástavbu, že lidi o výhled přišli.Ale na Hrad neviděl, viděl jen kus Svatovítského chrámu ( Hrad jsou ty baráky pod ním kdyby to nááhodou nevěděl..A jak mohli památkáři na secesním baráku dovolit to co tam prsknul on nechápu, zejména v tak hlídané památkové zóně, kde se hlídá každá dlaždička na fasádě!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.