Slova, která chytnou za srdce: Takhle na tom Menzel opravdu je… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Slova, která chytnou za srdce: Takhle na tom Menzel opravdu je…

Podle manželky se Jiřímu daří dobře.
Podle manželky se Jiřímu daří dobře. (Foto ara)

Oscarový režisér se od doby, kdy prodělal těžkou meningitidu, drží v ústraní. O jeho zdravotním stavu se spekuluje. Jak ale uvádí web eXtra.cz, není to vůbec tak špatné, jak se někdy tvrdí.

Karanténa znamenala nucenou izolaci pro všechny, pro seniory ale byla tato doba vůbec nejhorší. Jiří Menzel (82) na krizové období ovšem naštěstí vůbec nebyl sám. Měl kolem sebe své blízké. „Paní Menzelová i pan Menzel jsou oba v pohodě, pan režisér prožil pandemii v klidu, bez následků, obklopen svou rodinou. Daří se mu dobře, je spokojený,“ uvedla pro eXtra.cz v zastoupení Olgy Menzelové asistentka uznávaného filmaře Míla Řádová. Podle umělcovy manželky se spolu i přes jeho složitější zdravotní stav hodně nasmějí, má prý nezlomnou vůli k životu. To se odráží i na jeho aktivitách.

„Čte si, dívá se hodně na filmy, má rád návštěvy. Pan Menzel má docela bohatý program,“ překvapila nás režisérova dlouholetá pravá ruka. Filmovým novinkám ale prý respektovaný režisér úplně neholduje, ale má to své důvody. „Má doma obrovský archiv filmů, takže spíš kouká na ty starší, co má rád, nebo na ty, co ještě nestihl zkouknout. To má ještě ,práci‘ na dlouho. Často také poslouchá hudbu. Má rád klasiku, ale často si pouští Jiřího Suchého, Yvettu Simonovou nebo jazz. Zkrátka podle nálady,“ dodala Řádová pro uvedený web.



Přečtěte si
majojo
29. 5. 2020 • 09:20

Tak tohle mě za srdce opravdu nebere. Pan Menzel má, oč si celý život koledoval.

ahojky
27. 5. 2020 • 23:13

Hodně se nasmějem. Věřím, že manželka se řehtá jak pominutá, on těžko a nebo tak, jako na té fotce s tím naaranžovaným "úsměvem".

-bello-
27. 5. 2020 • 22:39

Neviděla jsem tam jedinou jeho současnou fotku!
Jak se asi má, když měl zánět mozku a je ochrnutý.
Neužívá si života , jak by měl,škoda! Jeho filmy miluju.Jeho a Chytilové .Sladkobolný Svěrák i s tím svým Koljou mě nebere

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.