Další krok ženy Jiřího Menzela (80): Olga volá o pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Další krok ženy Jiřího Menzela (80): Olga volá o pomoc!

Olga Menzelová bojuje za navrácení zdraví svého muže.
Olga Menzelová bojuje za navrácení zdraví svého muže. (FOTO: D. Malík, ČTK, archiv Blesku)

Zkusit se má všechno! To si řekla manželka režiséra Jiřího Menzela (80), který prodělal těžkou operaci mozku a zavolala na pomoc léčitele. Právě on by se měl pokusit režiséra, jehož zdravotní stav je velmi vážný, rozhýbat. Na oscarového tvůrce tak už několik týdnů působí »magické« ruce Jaroslava Doubravy.

Olga Menzelová (40) zvolila Doubravu na radu zpěvačky Evy Pilarové (78). Ta na něj nedá dopustit a pochvaluje si, jak jí pomohl. Spokojená je podle svých vlastních slov i Olga. „Vím, že to funguje. Když totiž pan Jaroslav z nějakého důvodu několik dní nemůže přijít, okamžitě je to poznat. Jirka je na tom hned o poznání hůř,“ potvrdila režisérova žena.


Sám Jaroslav Doubrava nechce zatím svůj vliv na slavného pacienta komentovat. „O tom, co mohu prozradit, se musím poradit s paní Menzelovou,“ řekl Aha!. Odmítá také prozradit další slavné, kteří prošli jeho zázračnýma rukama. I v případě Pilarové to byla ona, kdo informaci zveřejnil, a dokonce o tom napsala knihu.


 V době, kdy Česká televize a deník Blesk zvedly celé Česko do boje proti šarlatánům, kteří jen zneužívají zoufalé nemocné a tahají z nich nehorázné peníze, může leckoho překvapit, že Olga zvolila právě tuto metodu. Na rozdíl od podvodníků ale Jaroslav Doubrava nezrazuje pacienty od lékařské péče a nikdy se nevydával za lékaře jako někteří jiní. A i to byl podle slov Menzelovy ženy jeden z důvodů, proč se na Doubravu s důvěrou obrátila.

Odborníci o Doubravovi: Alespoň hraje čistou hru
Na rozdíl od šarlatánů s titulem MUDr. se Jaroslav Doubrava neschovává za záhadné přístroje ani neprodává léčivé kapičky, která obsahují jen vodu. Tvrdí, že jeho ruce mají léčivou sílu a umí tlumit bolest. Na otázku, jak přesně léčí, neumí odpovědět. Říká, že zkrátka přiloží ruce a těmi proudí jakási »síla«.
Původně řidič náklaďáku se léčitelství věnoval už za minulého režimu. Po revoluci údajně cestoval do Kanady, Švédska, Německa, Rakouska, kde si měl ověřit, že jeho dlaně opravdu umějí pomáhat. Ve Švédsku podle svých slov úspěšně působil dokonce i na nemocného rakovinou jater. A co si o něm myslí kritici léčitelství? „Pochopitelně nevěřím, že léčitel nadpřirozené schopnosti má. Ale z mého pohledu alespoň hraje s klienty svým způsobem čistou hru. Neprodává cukr vydávaný za léky,“ říká Leoš Kyša ze spolku Sysifos, který působení léčitelů dlouhodobě monitoruje. Podle něj takový postup nemocnému nepomůže, ale ani neuškodí. Uleví psychicky hlavně příbuzným, kteří mají alespoň pocit, že něco dělají.

Na video s Jiřím Menzelem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
webtest
25. 6. 2018 • 13:50

testtest

bobou
25. 6. 2018 • 11:41

Bohužel si vzala muže o 40 let staršího než je sama. Tím pádem nemůže očekávat, že bude žít stejně dlouho jako ona a ještě společně vychovat děti do dospělosti. Může být ráda, že to vše vůbec přežil. Zbývá jí jenom tiše a s pokorou čekat, jak se bude jeho zdravotní stav dále vyvíjet. Být ráda za každý den, který s ním ještě prožije. Nikdo není nesmrtelný, to by si měli všici uvědomit a také se podle toho konečně začít i chovat...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.