KONEC?! VYPNULI TV ŠLÁGR! Proč už ho na anténu nenaladíte? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

KONEC?! VYPNULI TV ŠLÁGR! Proč už ho na anténu nenaladíte?

Karel Peterka
Karel Peterka (Foto Facebook, YouTube.com, ara)

Vzali jim Duo Jamaha nebo Máru! Fanoušci televize Šlágr, kteří ji chytají pozemním způsobem, se teď rozčilují na adresu Českých Radiokomunikací. Jenže ty pouze reagují na nezaplacené dluhy, jež vůči nim vedení televize v čele s Karlem Peterkou (69) má.

Lidé si momentálně nenaladí šlágr v DVB-T multiplexu 3 a také v DVB-T2 multiplexech 12/22 a 23 už nenaladí. Na satelitu a kabelovkách zatím zůstal.

Málo reklamy

Ředitel Peterka nejprve deníku Aha! ve čtvrtek tvrdil, že se pokusí závazky splnit. Jenže teď už mluví jinak. Tvrdí, že to nepůjde, protože má televize momentálně malý příjem z reklamy. „Jeden velký mediální dům nás měl obchodovat, ale nedopadlo to a od té doby se trápím,“ promluvil Peterka k divákům. „Trápím se dost dlouho a je to na mě vidět a nejsem schopen dostát tomu, co jsem podepsal, protože ve chvíli, kdy se nedostanete do toho obchodního balíku, tak se to nedá. Reklam máme hodně, ale jsou za nevýhodné ceny,“ vysvětlil.

Miliony měsíčně

Měsíčně podle Peterky stojí distribuce Šlágru k divákům okolo čtyř milionů korun. Zisk z reklamy je ale momentálně jen okolo 200 tisíc. Peterka i přes velké problémy celé televize pokračuje v přípravě nové stanice Šlágr Premium, která měla být určena původně pro slovenský trh a fungovat má jako placená.

Čas měli do čtvrtka

Na zaplacení dluhů daly České Radiokomunikace Šlágru do čtvrtka. „Řekl nám, že pokud nesplníme podmínky, které splnit nemůžeme, protože na ně nemáme, tak naše vysílání vypne,“ vysvětlil Peterka.

Eva a Vašek. Video zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.