Karel Peterka a vypnutý TV Šlágr: KRUTÝ PÁD KRÁLE DECHOVEK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Peterka a vypnutý TV Šlágr: KRUTÝ PÁD KRÁLE DECHOVEK!

Šéf Šlágr TV Karel Peterka
Šéf Šlágr TV Karel Peterka ( Karel Kopáč, vydavatelství A11)

Znovu promluvil k divákům, kteří ho stále ještě vidí! Podle šéfa televize Šlágr Karla Peterky (69) vypnutí signálu stanic Šlágr a Šlágr 2 ze strany Českých Radiokomunikací neznamená, že by televize končila. A těm, co mají doma tmu, pak poradil, co s tím mají dělat.

Má údajně milionové dluhy za distribuci signálu svých televizí vůči Českým Radiokomunikacím. Těm došla trpělivost a Šlágru daly stopku. V DVB-T multiplexu 3 a také v DVB-T2 multiplexech 12/22 a 23 už ho lidé od uplynulého čtvrtka nenaladí. Na satelitu a kabelovkách zatím zůstal.

Já jsem to říkal

Peterka, který vše ihned omlouval dluhy způsobenými malým příjmem z reklamy, protože dle něj zkrachoval plán s jistým mediálním domem ohledně obchodního zastoupení Šlágru, promluvil na obrazovce znovu v pátek. „Děkujeme, že nám telefonujete, máme přetížené linky, ale zkrátka děkujeme za to, že jste s námi. Situace není jednoduchá, já jsem vám říkal už mnoho měsíců a roků předtím, že ta situace může vyústit v to, co teď je,“ řekl v proslovu.

Osudová smlouva

„Vy vidíte na tom pozemním vysílání jenom černou barvu, zkrátka nevysíláme. Pro mě je to situace, které jsem se vždycky bál, a dělal jsem vše pro to, aby to tak nedopadlo. Já jsem zhruba před dvěma třemi roky podepsal nějakou smlouvu. V té nejlepší víře, že budou splněny sliby různých mediálních zástupců, abychom si mohli dovolit vysílat v pozemním vysílání, abychom vám mohli přinášet Šlágr do vašich domovů,“ obhajoval v televizi viditelně ustaraný Peterka, proč vše vyústilo až ve vypnutí signálu.

Jedeme dál

Už před víkendem šéf televize prohlásil, že není schopen dostát tomu, co podepsal. Televizi ale zavírat nechce. „Vy nás můžete úplně běžně chytit na satelitu, můžete nás vidět v kabelových sítích, na Slovensku nás můžete vidět všude. Není to konec Šlágru, my se snažíme někde domluvit, někde zkusit najít porozumění. Pro vás je to jediná zpráva. Zkuste občas přeladit tu tmu!“ řekl zcela vážně směrem k tisícům fanoušků své televize. Nově podle posledních zpráv je program šířen v multiplexu 24 a Regionální síti 7 společností Digital Broadcasting. A nabízí i placený kanál. „Je tady Šlágr Premium, který má svoji licenci.“ dodal Peterka.

Celý článek najdete v tištěném Aha! 30.8.2020



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.