Petr Urban slavil 60: Líbačka s Patrasovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Petr Urban slavil 60: Líbačka s Patrasovou!

Humorista a kreslíř Petr Urban
Humorista a kreslíř Petr Urban (CNC_Mária Rušinová)

Výborně, tak už je na Hradě a budou se dít věci. Kreslíř, humorista a sáňkař Petr Urban oslavil šedesátku v hospodě U Pivrnce na pražském Hradčanském náměstí a přitáhl s sebou ze Smržovky věrného kamaráda, v nadživotní velikosti ze dřeva vyřezaného Rudu Pivrnce! Stojí na nádvoří a vítá hosty. eva vyřezaného Rudu Pivrnce! Stojí na nádvoří a vítá hosty.

Bude tu už napořád a je to rarita, před dvaceti lety ho vyřezal dřevosochař a dřevorubecký šampion Martin Komárek. Roky stál ve smržovské hospodě, teď se po pečlivé renovaci stěhoval. „Ruda myslí vysoko, rovnou na Hrad,“ smál se oslavenec. V hospodě čekají ovšem další unikáty. Originály Urbanovy Křížové cesty, původní dlažby do konírny z 13. století. A plno obrazů a ilustrací mistra.

„Jsem rád, že našla své umístění. V kostele ji nechtěli, tady se bude vyjímat,“ zmínil Urban. „Jdete, prohlížíte si jednotlivá zastavení a šlapete po kamenech, které něco pamatují.“ Na šedesátku dorazila řada osobností, kamarádi, i celý autobus ze Smržovky. „Vraceli jsme se dlouho po půlnoci a všichni to věděli,“ prozradil Urban. Do té doby stihl pokřtít novou Pivrncovu pivovici. „Kolik má? Čtyřicet procent? Tak to můžou i děti.“ A maminky zacpávaly capartům uši.

Dáda zase cestovala. Video zde:

Video se připravuje ...

Urban stihl ještě namalovat obří tužkou obraz Rudy Pivrnce, což všichni ocenili, protože potýkat se takovou kládou, to chce zručnost a kumšt. „Obraz se pak vydražil za dvanáct tisíc, je to dílo, které už asi nezopakuju. Za chvíli už tu tužku totiž neunesu...“

Smutek vdovce Kolomazníka. Další rána a slova o vlastní smrti! A Dádě ochrnula ruka

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.