Dominika o tajemství svého otce. Karel Gott (†80): PROČ NEMĚL RÁD HAVLA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dominika o tajemství svého otce. Karel Gott (†80): PROČ NEMĚL RÁD HAVLA!

2009 Václav Havel na oslavě 70. narozenin Karla Gotta.
2009 Václav Havel na oslavě 70. narozenin Karla Gotta. (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, David Malík, Alan Pajer)

V souvislosti s filmem Havel, který právě vstupuje do kin, vyšlo najevo, že bývalému disidentovi a prezidentovi Václavu Havlovi (†75) nemohl svého času přijít na jméno Karel Gott (†80). „Táta ho nemusel mnoho let,“ prozradila deníku Aha! nejstarší zpěvákova dcera Dominika Gottová (47).

O vztazích mezi svým otcem a exprezidentem promluvila Gottova nejstarší dcera Dominika. „Táta nemusel mnoho let Václava Havla. On o totiž v nějakém článku po revoluci řekl, že to měl snazší, než on. Že si Havel mohl v době temna psát do šuplíku, ale kdyby se otec nějak vzepřel, tak měl se svou kariérou konec,“ popsala Dominika. 

Jubilejní zlom

Podle ní nesměla o Havlovi doma padnout řeč, protože to vždy Karla naštvalo. „Vím, že slovo Havel nemohl do svých šedesátin vůbec slyšet. Pak mu ale prezident pogratuloval dopisem k narozeninám a najednou se tátův vztah k němu začal měnit,“ prozradila Gottova dcera.

Dcery Gotta na nože! Lucii došla trpělivost, Dominika lže! A děsivá kletba pro Vondráčkovou

Video se připravuje ...

Nová éra jejich vztahu

O deset let později dokonce Slavík pozval tehdy už bývalého prezidenta na oslavu svých sedmdesátin v hotelu Ambassador na Václavském náměstí. „A tam začala nová éra jejich vztahu, protože táta pak pana Havla pravidelně zval domů k sobě na Bertramku,“ dodala Gottová.

Ocenil ho až Klaus

Karla Gotta také mrzelo, že od Václava Havla nikdy nedostal státní vyznamenání. Obdržel ho až v roce 2009 ke svým sedmdesátinám od jeho nástupce Václava Klause (79). Letos podle infromací Aha! mu současná hlava státu Miloš Zeman (75) udělí in memoriam Řád bílého lva.

První záběry z filmu KAREL

Video se připravuje ...



Přečtěte si
manunu
30. 7. 2020 • 12:37

-bello- Máte špatné informace, paní Kubišová se nesoudila s H. Vondráčkovou o více peněz, ale to Agentura MM dala paní Kubišovou k soudu. Požadovala po ní částku 1 300 000 Kč za ušlý zisk z neuskutečněného turné Golden Kids. Dohoda byla pouze ústní, tudíž neměla žádnou váhu a soud dal za pravdu M. Kubišové. Pan Gott se jí zastal, protože věděl, že je to nespravedlivé a požadovaná částka by pro ni byla likvidační. Nemáte pravdu, na jeho 70. narozeninách paní Kubišová nebyla.(2009). Vyčítat mu Antichartu je trapné. Tato jeho chyba ho velmi mrzela. Ještě něco, pan Gott s paní Kubišovou byli přátelé, jeden druhého si vážili, hostovali si na koncertech. Co si o nich myslíte vy, je mi naprosto jedno.

manunu
30. 7. 2020 • 12:17

Ewwa: Paní Kubišová nikde "nechlastala", od poloviny 70. let žila na Vysočině. Do Prahy se vrátila až začátkem 80. let, když šla její dcera do školky a ona nastoupila do práce. Dceru vychovávala sama, věnovala jí veškerý svůj volný čas. Těžko by zbýval prostor na nějaký Hrádeček. Vaše lži už jsou trapné.

-bello-
29. 7. 2020 • 14:14

Ewwa
Disidenti (+ ti v zahraničí) byly vesměs ( říkám vesměs) lidi studovaní s mnohými kontakty a přehledem, i když podobně blbé plevy jakými byli naopak přátelé Gotta v Ein Kessel Buntes, anebo Jonákově Diskolandu se tam hojně našly taky a je i známo, že nemakačenkové "disidenti " bývali kotelníky, na plný úvazek ale veksláky Na Můstku a u Darexu . Zatrpklá Kubišová se na Hrádečku možná mihla , ale spíš si dávala bacha.Byla úřednicí na OPBH a dostala jako samoživitelka podnikový byt ! / A to je co říct !/ Zlaté žně jí nastaly až na Hradě po 1989 , kdy naopak Gottova políčka popmusic trpěla neúrodou.Záhy pak se situace vyrovnala (možná se i Kubišová " přimluvila" ).Najednou Mistr Karel Gott prezidenta Havla už mohl , posléze i začal koncertovat.
A když se Kubišová soudila, aby dostala víc peněz od Vondráčkové a že jako nevěděla a že to bylo jen ústně, pak podělanej Gott si nechtěl popudit sluníčkáře šoubýzu, stojící za Kubišovou ( přece to byla Chartistka!) a podělaně nepozval H. Vondráčkovou na svoje narozeniny do Lucerny , zatímco Kubišovou tam glorifikoval.
A já nikdy nepochopím, jak sluníčkáři jednomu Antichartistovi vše prominuli, zatímco do jiných Antichartistů či hereckých představitelů komunistů kopají
Charta i Anticharta mi je jinak ukradená..
Havel se aspoň sem tam dobral svým IQ podstaty některých věcí, ale Gott jen konstruoval myšlenky jiných do svých kostrbatých vět a stával se filosofem..Nejsem si jista, zda si úplně rozuměl . Měl radši místo toho zpívat.Jediný obor, kde mezi jinými vynikal.

-bello-
29. 7. 2020 • 01:13

to: pooomeranc
to bych nesouhlasila.Moc se to nevědělo. Lidi neměli na Gotta a jeho písničky čas, doba byla hektická a na Gotta se skoro zapomnělo.Smetanu slízávala Kubišová.Gott byl mimo dění a až za dlouho zkusil zase koncertovat.Byl novým režimem rozmrzelej ,neměl kšefty. Stal se v očích mnohých enderáckou včelkou Májou. Hrála se jiná muzika a připomínala se jeho Anticharta.Ale r. 1989 byl v duchu Charty!
Gott se opravdu, ale opravdu veřejně o Havla neotřel.On nikdy, natož o státníka.Ani jednoho nemusím, ale Havel se stýkal s chytrými lidmi a leccos pochytil.O Gottovi se to říct nedá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.