Bolestný vztah Karla a Dominiky Gottových: MÁMA SE JÍ VZDALA! Již ve 2 letech... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bolestný vztah Karla a Dominiky Gottových: MÁMA SE JÍ VZDALA! Již ve 2 letech...

Gott se o dceru i její maminku finančně staral.
Gott se o dceru i její maminku finančně staral. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Táta byl pro Dominiku Gottovou (46) někdo, koho vídala v dětství jen sporadicky nebo v časopisech a na obrazovce. A teď nejstarší dcera Karla Gotta (†80) přiznala, že jako malá přišla na čas i o mámu!

Se vzpomínkami na nelehké dětství se Dominika svěřila v nové publikaci Blesku Můj táta Karel, v níž odkrývá řadu rodinných tajemství. Gottova nejstarší dcera popisuje, jak ji ovlivnilo, že ji táta přede všemi dlouho tajil, i to, jak složitě si k ní hledal cestu.

Stěhování za prací

Její křehkou dětskou dušičku pak jistě poznamenal i fakt, že když jí byly dva roky, musela ji vlastní máma, baletka Antonie Zacpalová (85) na více než rok odložit do jiné rodiny. „Když z politických důvodů skončilo maminčino angažmá v karlínském divadle, musela se odstěhovat za prací do Teplic. Rok a čtvrt mezi mým druhým a třetím rokem života jsme tak zůstaly rozdělené,“ prozrazuje v publikaci Dominika.

Nic nechápala

O dítě se tak nějaký čas starala kolegyně Zacpalové. „Putovala jsem k Jůlince, což byla garderobiérka z divadla a mámina kamarádka. Babička už tehdy byla nemocná a sama by mě nezvládla. Dnes mámu chápu, neměla možnost volby, jenže tehdy to bylo jiné. Pro malé dítě je rok celá věčnost, navíc jsem nechápala, proč ode mne máma odjela,“ popisuje Dominika smutné období.

Malé drama

Po roce a čtvrt, kdy se měla k mámě konečně vrátit, se to prý neobešlo bez malého dramatu. „Vím, že když se nakonec vrátila a měla jsem jít zpátky domů, plakala jsem a za živého boha k ní nechtěla. Křičela jsem, že máma není moje máma a trvala na tom, že zůstanu s Jůlinkou,“ dodává Gottová s tím, že toto téma je dodnes pro mámu a dceru taková 13. komnata. Jůlinka se z Dominičina života vytratila a už se nikdy nevídaly.

Nevhodná pomoc

A proč Zacpalová tehdy nevyhledala pomoc u Gotta? „Vůbec mě to nenapadlo. Ta naše setkání byla tak řídká, tak sporadická, že bych to považovala za nevhodné,“ říká dnes Dominika.

Můj táta Karel

V publikaci Můj táta Karel toho naleznete mnohem více. Co předcházelo Dominičině početí? Jak Gott sváděl Antonii? Jak reagoval, když mu řekla o miminku? A co všechno se poté strhlo?

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel

Video se připravuje ...



Přečtěte si
manunu
23. 5. 2020 • 16:01

Dominika to v dětství neměla lehké, odloučení od matky v tak útlém věku, zanechá dítěti šrámy na duši už navždy. Co se týká otce, tak tam je také dluh. Karel Gott byl vynikající umělec, ale jako otec nefungoval. Dárky a peníze nejsou všechno. Dominiky se nijak nechci zastávat, ale to v jaké je situaci, není jen její chyba. Je mně jí líto, dětství asi moc šťastné neměla.

-bello-
21. 5. 2020 • 11:27

pavucinka
kristepane co to melete!

Za bolševika svobodné matky opovrhované vůbec nebyly!Vy si to pletete s 1. republikou, huso !
Za bolševika se muselo pracovat, tedy i svobodné měly nárok na plnou mateřskou a výživné na otcích za ně vymáhalo OPD u soudu a dostávaly dávky!V práci jim až do 3 let věku drželi místo.Mateřská byla za bolševika půl roku a pro svobodné myslím 9 měs.Pak mohly čerpat mateřskou neplacenou až do 3 let věku dítěte a muselo se jim držet místo.Kecáte nesmysly!!!!!

Mimochodem, tu mateřskou čerpaly většinou Češky, Romky.Pokud se o dítě nestaraly, šlo do ústavu a to bylo lepší řešení, než dnes, kdy mateřskou čerpá plno matek různých národností a děti jdou pak do škol a mluví lámanou češtinou a neví ani co je kartáček na zuby.
Dejte pokoj s bolševikem.Víte houby, nastudujte si to!A taky něco o 1. republice!
V cizině je mateřská nízká, Česko pro vás je i nyní v tomto ohledu socialistické, ale to nevíte!

pavucinka
21. 5. 2020 • 10:57

Za bolševika se svobodné matky netolerovaly, a byla to ostuda.V nekterých zemích východního bloku to bylo ještě horší. Takové ženy zavrhovala i její rodina a v porodnicích jen opovržení a šikana.
Každý si má rozmyslet už co dělá, ať je to v jakékoli době a v jakémkoli systému. Je to věc i jeho dítěte i jeho příbuzných. Stejně to platí i pro egoistické pány.

dzambulka
21. 5. 2020 • 04:27

Kdo ví, kde je pravda. Za bolševika byla rodina na prvním místě a svobodná matka nedotknutelná, pochybuji, že by jí nebylo umožněno být s dítětem. Kdyby o to samozřejmě stála. Pokud Dominika neblouzní z nedostatku chlastu. Už se neví co vytáhnout, aby zaujala a lidi kupovali knihu. Ale má smůlu, Mistrův život je celkem známý, ona sama nikoho nezajímá a stejně se jí nedá věřit.

hanainge
21. 5. 2020 • 03:44

Jenom Dominika Gottová je dcerou Karla Gotta. To je fakt. Nechte Dominiku Gottovou v klidu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.