Zoufalá dcera Andreje Hryce: Prosím, darujte tátovi krev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zoufalá dcera Andreje Hryce: Prosím, darujte tátovi krev!

Manželka Veronika ho donutila jít k lékaři.
Manželka Veronika ho donutila jít k lékaři. (Foto Facebook.com, ara)

Byl hospitalizován kvůli akutní leukemii. Kromě chemoterapie ale musí Andreji Hrycovi (70) z Ulice měnit krev. Denně tak dostává transfuze. Podle jeho dcery Wandy (42) jí pro něj lékaři nemají dostatek, protože má vzácnou krevní skupinu.

On se tváří statečně, jeho rodina ale bije na poplach! Doktoři totiž pro hvězdu seriálů Ulice nebo filmu Kamarád do deště nemají dostatek krve – kvůli koronavirové krizi ubylo na Slovensku dárců a jeho krevní skupina A1 Rh negativní není tak běžná. Zoufalá dcera tak na sociální síti zveřejnila výzvu, aby mu lidé pomohli.

Náročná léčba
„Je potřeba se nahlásit, přihlásit se do pořadníku, podstoupit přísnější vyšetření, a proto je méně dárců. A1 Rh- je ideální, ale pokud máte jinou skupinu, pomůže i ta. Otec musí dostávat transfuze denně, nejméně měsíc. Děkuji,“ zveřejnila výzvu slovenská producentka, která má teď o tatínka obrovský strach.

Stejně jako Gott
„Chtěla bych poprosit všechny, aby nám pomohli. Mohou jít darovat krev přímo na jeho jméno -  Andy Hryc. Doslova se může do dokumentů napsat, že to je přímo pro něj,“ popsala pro deník Nový čas. Podobnou léčbou si předtím prošel i Karel Gott (†80). Manželka Ivana (44) ho musela denně vozit do nemocnice, kde mu měnili krev a dávali mu různé kapačky. Nakonec ale léčbu vzdal a loni 1. října akutní leukemii podlehl.

Andrej: Chvilku mě neuvidíte
O své nemoci promluvil herec pro slovenský deník Plus 1 deň. „Stalo se. Nedá se nic dělat. Příjemné to není ani nebude. Chemoterapie jde čtvrtým dnem, zatím je to o. k., potom samozřejmě uvidíme, jaké budou následky a co se bude dít. Uvidíme, no. S pravděpodobností, která hraničí s jistotou, mě lidé chvíli neuvidí. Ale repríz je milion, takže je co vysílat,“ řekl s optimismem. 

Wanda: Nenápadné příznaky
Známému herci nemoc diagnostikovali v týdnu poté, co už se nějakou dobu necítil dobře. „Dva týdny byl trochu unavený, ale ne tolik, aby tomu připisoval nějaký význam. Potom mu najednou otekla noha, poté ruka, a tak ho máma poslala k obvodnímu lékaři. Ten ho po odběru krve a zjištění výsledků okamžitě poslal do nemocnice,“ prozradila Hrycová.

Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
28. 4. 2020 • 09:34

... to víš , tůůdle !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.