Herec Andrej Hryc: AKUTNÍ LEUKÉMIE stejně jako Karel Gott | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Andrej Hryc: AKUTNÍ LEUKÉMIE stejně jako Karel Gott

Slovenský herec podstupuje náročnou léčbu s nejistým výsledkem.
Slovenský herec podstupuje náročnou léčbu s nejistým výsledkem. (Foto Herminapress.cz, ara)

Poslední dny mu nebylo vůbec dobře, a tak ho rodina donutila vyhledat lékaře. Tak zdrcující diagnózu herec Andrej Hryc (70) ale nečekal! Hvězda Ulice a Černých baronů se dozvěděla, že trpí akutní leukemií. Stejnou nemocí, která stála život i Karla Gotta (†80).

Agresivní choroba o sobě dávala vědět velmi nenápadně. Slovenský herec, který zůstával doma a poctivě dodržoval nařízení vlády, se nějakou dobu necítil dvakrát nejlépe. „Dva týdny byl trochu unavený, ale ne tolik, aby tomu připisoval nějaký význam. Potom mu zničehonic opuchla noha, později ruka, a to ho už máma poslala k obvodnímu lékaři. Ten ho po odběru krve a zjištění výsledků okamžitě poslal do nemocnice,“ popsala Pluska.sk jeho dcera.

Je v nemocnici
To, co přišlo, ale nečekal nikdo z nich. Akutní leukemie! Právě tím samým onemocněním trpěl před smrtí i Karel Gott, který několik měsíců podstupoval náročnou léčbu včetně »výměny« krve. Nakonec se ale rozhodl léčbu sám ukončit a před půlnocí loni 1. října bohužel zemřel.



Náročná léčba
Podle Nového Času se herec ve středu objevil na Klinice hematologie a transfúzologie v bratislavské Petržalce. „Jsem si jistý, že to byl on. Vezli ho na vozíčku," řekl jim svědek. „Stalo se, nedá se nic dělat, příjemné to není, ani to příjemné nebude. Chemoterapii mám čtvrtý den, zatím je to celkem o. k.,“ řekl herec statečně serveru Pluska.sk. „Potom samozřejmě uvidíme, jaké budou následky, co se bude dít. Uvidíme, no. S pravděpodobností, která hraničí s jistotou, mě lidi chvíli neuvidí. Ale repríz je milion, takže je co vysílat,“ dodal. To potvrdila i dcera Wanda. „Otec je hospitalizovaný. Podstupuje náročnou léčbu,“ řekla třesoucím se hlasem Hrycová.

Herec, ředitel i politik
Vystudoval VŠMU. Jako divadelní herec působil ve Státním divadle v Košicích, na Nové scéně v Bratislavě (kde byl i generálním ředitelem). Založil rádio Twist, v němž také působil jako jeho ředitel. Věnoval se též politice a působil jako honorární konzul Seychelské republiky ve Slovenské republice. Zahrál si ve více než 50 filmech a v mnoha televizních inscenacích a seriálech. Je výraznou postavou slovenského dabingu.

Syn rakovinu překonal! Pak ho zabila autonehoda!
V roce 2008 dva dny před Štědrým dnem při nehodě zahynul Hrycův syn Hugo (†22), který se v ten den z výsledků dozvěděl, že vyhrál v boji nad rakovinou varlat. Skvělou zprávu se tehdy rozhodl oslavit s přáteli, kteří byli jako on milovníky silných aut. Jeho vůz se při nárazu do sloupu rozpůlil vedví a Hugo neměl žádnou šanci přežít. Jeho kamarád zemřel krátce po převozu do nemocnice. „Myslel jsem si, že už mě čeká relativně pokojné pohodové období. A najednou přijde jobovka nejhoršího druhu, jakou si dokážete představit,“ řekl tehdy Andrej Hryc. Pitva ukázala, že řidič měl v krvi alkohol a kokain, uvedl Nový Čas.

Na rozhovor s Andrejem Hrycem se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
26. 4. 2020 • 10:24

Tak co pisalkovska chátro? Už se zase ukajite na nemoci a neštěstí druhých? Měli by vás řezat holí od rána do večera a i to by bylo málo smejdi

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.