Náhlá smrt Jitky Pelikánové (†87): KRUTÉ UMÍRÁNÍ V ZAMČENÉM BYTĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Náhlá smrt Jitky Pelikánové (†87): KRUTÉ UMÍRÁNÍ V ZAMČENÉM BYTĚ!

Jitka Frantová Pelikánová zemřela.
Jitka Frantová Pelikánová zemřela. (Foto Profimedie.cz a Facebook)

Obezřetnost ji možná stála život! Jitka Frantová Pelikánová (†87), která si před smrtí dokázala zavolat kvůli nevolnosti záchranku, možná mohla žít. Jenže měla zevnitř bytu zamčené dveře, a tak se k herečce včas nedostali lékaři, které zavolala její kamarádka.

Dramatické okolnosti zásahu v římském apartmá tetičky Boženky z legendárního seriálu Robot Emil popsal deníku Aha! její manažer Gianluca Berti. „Od pátku si stěžovala na další zdravotní potíže. Měla zvýšenou teplotu, byla dehydrovaná, bolelo ji v krku a byla unavená,“ popsal nejprve. „V neděli ráno se její stav zhoršil. Ve 14 hodin jsem od ní našel poslední zprávu a ve čtyři odpoledne pak přišla katastrofa,“ rozepsal se manažer. Jitka Frantová podle něj ztratila vědomí, a když se trochu zmátořila, zavolala si o pomoc.

„A to své přítelkyni Daniele, která přivolala sanitku. Měla od jejího bytu klíče, jenže se nemohli dostat dovnitř, protože měla zevnitř zamčené dveře. Celou tu dobu, když mluvila s Danielou, byla ještě naživu,“ popsal dramatické chvíle Berti. „Zavolali proto hasiče, aby se do apartmá dostali střechou. Jitku našli bez známek života. Pokoušeli se ji oživit, ale marně. Asi ji zradilo předešlým zápalem plic oslabené srdíčko,“ doplnil manažer.  Ten je také podle deníku Aha! tím, který bude za Frantovou řešit všechny náležitosti ohledně jejího pohřbu. „Bude bez účasti veřejnosti, protože pohřby jsou tady stále zakázané. Je to hrozné, že se s ní nebudeme moci rozloučit. Až bude lépe, tak se všichni její přátelé a příznivci sejdeme u hrobu,“ doplnil.

Hrála za hranicemi
Herečka se svým manželem Jiřím Pelikánem (†76), bývalým šéfem Československé televize a v letech 1955 až 1963 generálním tajemníkem a předsedou Mezinárodního svazu studentstva, odešla do exilu v roce 1969. Díky jazykovým schopnostem se uplatnila na divadelních scénách v Itálii, Německu i Rakousku.

Milovala tango
V posledních letech se herečka zamilovala do argentinského tanga. Napsala dokonce několik představení, ve kterých ho tančila. „Je to těžké se tango naučit! To jsou stovky hodin skutečného tréninku. Nejde jen o techniku, ta je základ, ale o to, co člověk vybuduje nad tím základem, to je to tango,“ řekla loni v prosinci v posledním rozhovoru pro deník Aha!.

Zemana zajímá, kde bude pohřbena
Prezident Miloš Zeman se zajímá přes českou ambasádu v Římě, kde bude herečka pochována. Podle vyjádření jejího manažera to bude v Římě. Více ale ukáže až otevření poslední vůle. Její manžel Jiří Pelikán (†76) je totiž pohřbený v Novém Veselí na Vysočině, kde má prezident chalupu. Je možné, že v poslední vůli bude napsáno, že chce Jitka Frantová Pelikánová po smrti zpět do Česka. Pak by musela proběhnout tzv. repatriace jejího těla.

Poslední hodiny jejího života
Sobota 18. dubna 10:40 hod.
Píše si s vedením rádia Frekvence 1 o tom, že mu odešle dopis pro prezidenta Miloše Zemana a prosí, zda ho stanice předá při nedělním vysílání z Lán.

23:39 hod.
Odesílá e-mailem dopis pro hlavu státu. A píše: „Je mi blbě, mám horečku! Držte mi palce!“

Neděle 19. dubna 14:00
Poslední zprávu od ní dostává manažer Gianluca Berti.
cca 16:00 Herečka ztrácí vědomí, když se trochu probere, volá svojÍ kamarádce a žádá o pomoc.
cca 16:30 K domu nedaleko římského Pantheonu přijíždí sanitka. Lékaři se ale nemůžou s hereččinou kamarádkou dostat do bytu. Je zamčený zevnitř. Volají o pomoc hasiče.
cca 16:50 Ti se přes střechu dostávají do apartmá, Jitka Frantová Pelikánová nejeví známky života. Snaží se ji oživit, ale marně. Krátce poté ji prohlašují za mrtvou!
18:00 Na zámku v Lánech začíná Prezidentský Pressklub, během kterého dostane Miloš Zeman dopis od herečky.
18:25 Hlava státu přebírá psaní z Říma a zdraví svoji oblíbenkyni přes vysílání: „Chtěl bych jí vzkázat, že ji obdivuji jako herečku a že věřím, že společným úsilím se konečně podaří naplnit sliby olomouckého magistrátu o tom, že bude ulice nebo náměstí Jiřího Pelikána.“ Miloš Zeman ani moderátor pořadu o tom, že Jitka Frantová už nežije, neví.
cca 20:32 V Itálii se do veřejného prostoru dostává zpráva o hereččině smrti



Přečtěte si
mbmb
8. 5. 2020 • 20:04

Diblík jako Helenka Vondráčková to jsou ty ženy které neumí důstojné stárnout.Bojuji vším proti starobe tahle byla spionka

adam.jacques
22. 4. 2020 • 14:26

Ta měla tu tlamu stejně "hezkou" jako Donatella Versace Asi stejnej plastickej chirurg

vemenozmojistary
22. 4. 2020 • 05:26

To je držka 😂 Kdo to je? Zombie 🧟‍♂️ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.