Těžký osud finalistky Peče celá země: 6 let bojuje s anorexií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Těžký osud finalistky Peče celá země: 6 let bojuje s anorexií!

Peče celá země
Peče celá země (Facebook Česká televize)

Makronky, dortíky a milé úsměvy. Málokdo ale tuší, že finalistka show Peče celá země Anna Klápšťová (23) bojuje s vážnou nemocí. A právě sladké výtvory a jídlo vůbec jí způsobují nepříjemné utrpení.

„Už šest let bojuji s anorexií. V tom nejhorším období jsem si pořídila prvního pejska, samozřejmě pod podmínkou mých rodičů, že budu lépe jíst,“ vzpomíná druhá nejmladší soutěžící pekařské show, která zítra vyvrcholí na ČT. V té době dle svých slov vážila pouhých 32 kilo a dokonce skončila dvakrát na kapačkách. „Tehdy jsem začala hodně péct. Je to poměrně časté u lidí, kteří trpí touto poruchou stravy. Chcete pečovat o ostatní a možná i trochu odlákat pozornost od toho vašeho problému,“ popisuje upřímně Anička, jak se dostala k pečení.

Invalidní důchod

Jako následek svého zdravotního stavu se u ní projevila osteoporóza páteře. Mladičká pekařka a psí chovatelka je proto už několik let v invalidním důchodu, ale díky účasti v Peče celá země se jí život začíná měnit k lepšímu. „Víte, dříve jsem nemohla ani chodit do restaurací, ale postupně jsem se svými kolegy z pořadu začala chodit na společné obědy. Trochu jsme se našla a pochopila, co je má pravá vášeň. Už mi přišly i nějaké zajímavé nabídky, ale zatím o tom ještě nemůžu moc mluvit,“ říká Anička s vděčným úsměvem. Jak se ve velkém finále »popere« s Pavlínou (45) a Petrou (43) o sladké prvenství, můžete sledovat už zítra večer ve 20.10 na ČT1.

A jdeme do finále – s chlebíčky!

Kromě tří finalistek se zítřejšího klání zúčastní také vypadlíci z předchozích večerů. Soutěžící navíc podpoří příbuzní, kteří budou sledovat, s jakými výzvami se budou tři nejlepší amatérské pekařky potýkat. Kromě makronek a speciálního dortu se budou muset popasovat i s obloženými chlebíčky. „Jde totiž o nedílnou součást české gastronomie, která zdobí nejeden stůl oficiálních i domácích hostin více než sto let. Byli jsme zvědaví, jak se tradiční disciplíny chopí naši zkušení pekaři, kteří musí tentokrát perfektně upéct nejen chutnou veku, musí ale taky chutně a kreativně pečivo nazdobit,“ prozradil deníku Aha! kreativní producent ČT Petr Mühl.

Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.