Moderátorka Peče celá země Tereza Bebarová: Prozradila recept na dlouhověkost | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Moderátorka Peče celá země Tereza Bebarová: Prozradila recept na dlouhověkost

Herečka a dabérka Tereza Bebarová
Herečka a dabérka Tereza Bebarová (Dana Kolářová)

Takové geny by jí mohl kdekdo závidět. Její babička Františka se totiž dožila neuvěřitelných 103 let. Moderátorka pořadu Peče celá země Tereza Bebarová (44) prozradila deníku Aha! její recept na dlouhověkost.

Jako malou ji vodila do školy a ještě v devadesáti letech jezdila na kole. Na svůj věk byla náležitě pyšná a milovala, když se jí na něj kdokoli zeptal.

Dobré geny
„Sama podněcovala podobné konverzace. Schválně hádejte, kolik mi je, vyptávala se,“vzpomíná herečka na svou milovanou Františku. Zbožňovala pak, když jí všichni tipovali méně, nebo když v jejich očích viděla šok po tom, co jim oznámila, že už jí je přes sto. Důležitou roli určitě hráli i dobré rodinné geny. „Vždyť já měla druhé dítě až ve čtyřiceti třech, tak možná jsem na tu dlouhověkost nějak podvědomě nastavená,“smála se maminka Klaudie (7) a Sofie (1).

Málo jedla a pila
Františka se prý celý život řídila krédem – dobrého pomálu a všeho s mírou! „Víte, babička žila velmi prostě a k tomu měla takovou tu správnou povahu, že problémy házela za hlavu. Navíc se velmi ráda procházela. Chodila často a hodně rychle. Málo jedla a pila. Byla velmi štíhlá,“ říká Tereza. Její babička zemřela před čtyřmi lety a pohřeb se konal na Štěpána. „Dokonce vysvitlo sluníčko a zvýšily se teploty. Průvod tak mohl pochodovat bez problémů. Babička to holt uměla zařídit!“ usmívá se moderátorka a herečka.

Bábovkový úplatek policii
Tereza teď každou sobotu večer na obrazovkách ČT1 moderuje po boku Václava Kopty (54) show Peče celá země. „Má to na mne obrovský vliv. Prožívám teď takový pekařský coming out,“ smála se představitelka Světlany Nyklové z Ulice, kde vypomáhala své seriálové tchyni Jaroslavě Obermaierové (73) v pekárně. O své nově upečené výtvory se dělí nejen se sousedy, ale i s místní policií. „Hlídají tady baráky, tak jsem jim chtěla zpříjemnit den bábovkou podle receptu Mirky van Gils, ale odmítli ji s tím, že by to byl úplatek. Tak si na ní pochutnala sousedka,“ svěřila Aha! s úsměvem.

Bebarová dva měsíce po porodu na premiéře: Řekla, co je její životní role!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.