Finále Peče celá země v ohrožení? Bebarová vymodlila zázrak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Finále Peče celá země v ohrožení? Bebarová vymodlila zázrak

Bebarová doma peče ráda.
Bebarová doma peče ráda. (Foro - archiv T. Bebarové, ČT, Instagram.com)

Poslední natáčecí den byl pro tvůrčí tým show Peče celá země opravdu dramatický. Všichni se báli toho, zda blížící se silná bouře nakonec neohrozí nejen sladké výtvory, ale i samotné natáčení velkého finále, které uvidíte právě dnes (ČT, 20.05).

O vítězi rozhodnou tři perné úkoly – chlebíčky, makronky a třípatrový dort. Podmínky pro tvorbu těchto delikates tentokrát nebyly rozhodně ideální.

Hrozivá mračna

Kromě toho, že bylo obrovské teplo, což pro pečení krémových dortů představuje nepříjemnou překážku, venku se honily hrozivě vyhlížející mraky a všude v okolí už lilo jako z konve. „Byla to taková infarktová záležitost. Poslední výzva závěrečného finálového dílu se chýlila ke konci a od Prahy se na nás valila pořádná bouřka. Všichni jsme byli nalepení na mobilech a sledovali meteomapy,“ zavzpomínal kreativní producent ČT Petr Mühl na nejtěžší moment natáčení.

Jen pár kapek

Vážnost situace si uvědomovovali i moderátoři soutěže. „Na place vládla nervozita, tak jsem se dala na modlení. A to doslova,“ popsala situaci Tereza Bebarová (44). „Když pak za mnou přišel kreativní producent Petr Mühl, který měl obavy ze zničeného závěru natáčení, řekla jsem mu s úsměvem, že je to zařízené. A opravdu, sprchlo jen pár kapek, a dokonce i na chvilku vykouklo sluníčko,“ usmívala se parťačka Václava Kopty (54).

Divácká sobotní jednička

Pořad Peče celá země vychází z britské předlohy a jeho licence byla prodána již do 33 států světa. V Česku se stal hned od svého prvního dílu absolutní jedničkou sobotního večera. Jeho sledovanost neustále rostla, až se vyšplhala na 1,5 milionu diváků.

Tajné fígle finalistek

Anička (23)

Talisman pro štěstí

Druhá nejmladší soutěžící ani nedoufala, že by se mohla probojovat až do finále. „Můj cíl bylo nevypadnout hned v prvním kole. Petra mi dala pro štěstí skleněný přívěšek ve tvaru žaludu. Měla jsem ho pořád v kapse a samozřejmě mi nechyběl ani při finále,“ řekla Aha! amatérská pekařka a psí chovatelka.

Pavlína (45)

Babička a maminka

„Péct jsem se naučila víceméně sama podle kuchařky. Velký vzor však pro mě byla i babička a maminka, které obě výborně pekly. Je to pro mě příjemný relax, který voní a chutná,“ popsala svou lásku ke sladké profesi Pavlína. Kromě pečení má ráda i rukodělné práce jako třeba háčkování a pletení, které jsou pro ni odpočinkem. Vyhraněný životní cíl nemá, je prý nejdůležitější zkusit od každého trochu. 

Petra (43)

Pět dětí

Maminka pěti dětí žije na statku a svou rodinou. Bývalá právnička sekla s touto profesí a zaměřila se jen na rodinu. Každodenní tvrdou prací si zajistili téměř dokonalou potravinovou soběstačnost. „Pečení je pro mě kreativní činnost. Spojení znalostí, šikovnosti, smyslů. Pečení zatepluje domov,“ prozradila Aha! Petra.

Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.