Karel Gott (†80): Co zmizelo z jeho hrobu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Gott (†80): Co zmizelo z jeho hrobu?!

PŘEDTÍM Do Tří králů byly u zpěvákova hrobu Vánoce.
PŘEDTÍM Do Tří králů byly u zpěvákova hrobu Vánoce. (Foto Aha! – David Malík a David Kundrát)

Za života ctil, že na Tři krále končí vánoční období! A právě na začátku týdne také rodina Karla Gotta (†80) odstrojila nazdobený stromeček u jeho hrobu na pražských Malvazinkách. Malá jedlička ale bude u místa zpěvákova posledního odpočinku růst dál.

Od pátku 20. prosince, kdy vdova Ivana (43) uložila urnu s ostatky svého muže do hrobu, byla na stromečku řada vánočních ozdob. Jedna dokonce nesla jméno Karel, na jiné byl zase nápis: Nejlepší tatínek! Tu evidentně nechaly vyrobit a nazdobit zpěvákovy mladší dcerky Charlottka (13) a Nellinka (11).

První zmizel věnec

Adventní věnec od dcer, který byl na hrobě také od předvánočního pátku, zmizel už po vánočním úklidu hrobového místa, na kterém se vdova Ivana domluvila se hřbitovní správou na Malvazinkách.

Kontrola každý den

Další úklid následoval po Novém roce. Nově Gottovi fanoušci, kteří k místu posledního odpočinku legendárního zpěváka přicházejí, pokládají květiny v případě přeplnění desky pod náhrobkem mimo stylizované kameny, které k hrobu vedou od uličky. Místo každý den kontrolují zaměstnanci hřbitova a zatím tomu tak podle informací deníku Aha! bude ještě do konce ledna.

Celý z žuly

Autory žulového hrobu jsou akademický architekt Jiří Deýl a inženýr Pavel Štrunc. Nejzásadnějšími prvky jsou rytina zpěvákova portrétu a Slavíkův podpis, který rytec vyzdobil plátkovým zlatem. Zlatý slavík, podle kterého byla pojmenována legendární anketa hudební popularity, dohlíží na místo posledního odpočinku z vertikální náhrobní desky.

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života

Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video



Přečtěte si
mbmb
11. 1. 2020 • 06:17

A podívejte se k hrobu Waldy ,časem v dnešní rychle době u hrobu bude velké nic.Jeho žena dá smlouvou údržbu a to bude tak vše.Nahrobnik s portrétem připomíná ukrajinský styl ,nevkus

pelagie
9. 1. 2020 • 10:02

ano , už by stačilo, je to pořád dokola

karlos-999
9. 1. 2020 • 09:20

Hrob dle vzoru mafiánů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.