Zásah Chýlkové do černého! Bravurně utla hádku slavných kolegů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zásah Chýlkové do černého! Bravurně utla hádku slavných kolegů

S partnerem Janem Krausem.
S partnerem Janem Krausem. (Aha! – M. Pátek, D. Kundrát, M. Hykl)

Jednaosmdesátiletý Petr Nárožný se před lety dostal do hádky s kolegou Petrem Čepkem (†54). O co šlo a jak do názorové bitvy dvou titánů zasáhla tehdy mladičká Ivana Chýlková (56)?

„V Činoherním  klubu se před monha lety odehrál spor mezi mnou a Petrem Čepkem. U naší hádky byla také nová kolegyně, dnes velká hvězda, Ivana Chýlková. Spor se týkal toho, jestli může nemravný umělec vytvořit geniální dílo a jestli spolu umění a charakter souvisí," zavzpomínal Petr Nárožný v magazínu Téma. 

„Čepek hájil jednotu mravního charakteru s tvorbou. Já řikal, že by bylo náramné, aby slavný herec byl ještě skvělý charakter. Ale znám hodně dobrých herců, kteří ten život měli takový všelijaký. Na to Petr vytáhl argument, se kterým jsem si nevěděl rady: „Představ si Národní divadlo a nějakou scénu z francouzské revoluce. Hlavní role bude v alternaci. Jednou bude na barikádě vlajkou mávat Josef Kemr a řvát: My chceme svobodu. Podruhé tam bude stát Pepík Vinklář, bude držet ten samý prapor a křičet to samé. Co na tebe bude působit víc? Odpověděl jsem bez váhání: „Josef Kemr." Dostal mě holt do kouta," už málem házel ručník do ringu herec, když tu se ozvala Ivana Chýlková! „Pánové, máte pravdu, ale je tam jedna podmínka. Musíte oba osobně dobře znát." Myslím, že měla úplnou pravdu a že trefila hřebíček na hlavičku," obdivně uznal Nárožný. 



Přečtěte si
mazanykralicek
9. 12. 2019 • 14:50

gurke : přesně, ale moc jste mě rozesmál jak jste to napsal. Vtipné Také nechápu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.