Petr Nárožný: Zrušil své rázné rozhodnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr Nárožný: Zrušil své rázné rozhodnutí!

Při natáčení dílu Rituál zrovna Nárožný slavil své 81. narozeniny.
Při natáčení dílu Rituál zrovna Nárožný slavil své 81. narozeniny. ( Foto ČT, ara)

Ještě před rokem a půl Petr Nárožný (81) rozhlašoval, že skončil s herectvím, protože ho nikdo z dnešních tvůrců nechce! Naštěstí se karta obrátila a místo do hereckého důchodu jde z role do role. Zahrál si i v pondělní kriminálce ČT Místo zločinu Ostrava.

Herec prokázal, že ještě nepatří do starého železa. „To, jak si svou scénku uměl dokonale vystavět, to byla herecká škola. Také obdivuhodný je jeho nadhled a pokora. Musím se opravdu přiznat, že setkání s ním mi dalo nadějí, že ten herecký život má smysl,“ vzpomíná na natáčení s Nárožným představitel vyšetřovatele Lukeše Karel Dobrý (50).

Všichni smekají

„Byla to opravdu radost s ním pracovat a myslím, že všichni doslova smekli před jeho starou perfektní hereckou školou. Svou postavu se snažil v každém obrazu vždy něčím ozvláštnit,” nešetří chválou ani producent Martin Froyda (52).

Z role do role

Není to přitom tak dávno, co si Nárožný stýskal na nedostatek příležitostí. „Co bych tak filmoval? Co bych hrál? Dneska už točí jenom mladí... Já už jsem skončil!” tvrdil deníku Aha! herec v červnu 2018. A vzápětí se mu začaly nabídky jen hrnout. Kromě televizní kriminálky ho mohli diváci vidět také v úspěšné filmové komedii Poslední aristokratka. A tento rok si dokonce střihne roli ve filmu Plavčík či v Policejních historkách.

Dál baví lidi

Na jeho slova, že ho nikdo nechce, protože není mladý, tedy zatím naštěstí nedošlo. A herec známý z filmů Což takhle dát si špenát nebo Ten svetr si nesvlíkej dál baví na televizních obrazovkách i filmových plátnech.

Důvěřivý penzista

Inspirací epizody Rituál ze seriálu Místo zločinu Ostrava byl skutečný zločin, kdy důvěřivý 92letý důchodce z Hradce Králové přišel při kuriózním rituálu téměř o milion korun. Ve skutečném﷯ příběhu se nejednalo o vraždu, ale »jen« o finanční újmu. Nebývá moc časté, aby se zavražděnou stala vědma. A divák se při sledování včerejšího dílu asi neubránil myšlence, proč si nedokázala předpovědět svou smrt...

Herec ze stavebky

Petr Nárožný měl být původně stavebním inženýrem. Tato práce ho naštěstí pro českého diváka nenaplňovala, a tak se dal cestou herectví. Přes moderování a komické výstupy s Miloslavem Šimkem (†63) a Luďkem Sobotou (76) se dostal až k filmu a stal se jedním z neobsazovanějších českých herců.

Vzpomínka Petra Nárožného

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.