Tajemství Petra Nárožného: Herci ho nesnášeli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství Petra Nárožného: Herci ho nesnášeli!

Herec Petr Nárožný
Herec Petr Nárožný (Aha! – Marek Hofman, Marek Pátek)

Herec Petr Nárožný (76) vstoupil do Činoherního klubu v roce 1980 a hraje tam dodnes. Mnoho lidí však jeho účinkování nepřekouslo a někteří herci raději odešli.

Nárožný byl před nástupem do Činoheráku šest let členem divadla SEMAFOR. Jeho přechod ale přinesl určité potíže. Těžko říct, zda ostatním vadil Nárožného způsob hraní, přehnaná gesta, která mnohdy mohla vypadat jako přehrávání, ale na nové scéně si mnoho přátel nezískal.

Na tyto chvíle vzpomínal režisér Hynek Bočan v knize Moje cesta zdivočelou zemí aneb s čerty nejsou žerty. „Jsou kolegové, kteří ho nesnáší, dokonce kvůli němu někteří odešli i z Činoherního klubu. Ale je pravda, že hned v první roli (Vilém Voigt v Hejtmanovi z Kopníku – pozn. redakce) se tam chytil.

Nárožný vystudoval ČVUT a jeho problém byl podle Bočana ten, že se nad každou scénou velmi dlouho rozmýšlel. „On to s tím herectvím asi nemá snadný, protože má zábrany, pořád musí přemýšlet a hrozně to rve. Že to pro něj je velká námaha,“ říká.



Autor:  mpa

Přečtěte si
kari1
28. 6. 2014 • 12:59

Tiež si myslím, že dosť prehráva. V Semafore hrával skôr úlohy v komediálnej polohe. Vo vážnejšom herectve tam cítiť akúsi "upracovanosť". Ale zase program Zlatíčka moderoval dobre.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.