Satoranský z Modravy: Policie ho překvapila na večírku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Satoranský z Modravy: Policie ho překvapila na večírku!

Dojatý herec přebírá cenu od majora Plegera a kapitána Hulana.
Dojatý herec přebírá cenu od majora Plegera a kapitána Hulana. (Foto Aha! – Pavel Machan, TV Nova, ara)

Už není jen Kuba z Krkonošských pohádek. Jaroslav Satoranský, který oslaví 17. prosince osmdesátiny, uchvátil srdce televizních diváků jako major Koutný ze seriálu Policie Modrava. Na oslavě 45. výročí fotbalového klubu Amfora dostal jako oblíbený policajt Cenu Fair play od »kolegů«.

Sám herec nevěřil vlastním očím a uším, když ho na jeviště pražského Divadla Hybernia zvali vedoucí oddělení prevence major Luděk Pleger z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy a kapitán Tomáš Hulan, vrchní komisař odboru služby pořádkové policie. A vzdali mu čest v parádních uniformách!

„Měl jsem štěstí, že jsem se v Amfoře potkal s lidmi, které bych jinak asi nikdy nepoznal,“ řekl herec a vášnivý fotbalista, který dal v dresu Amfory už 200 gólů! Chtěl toho říct víc, ale jak po skončení ceremoniálu přiznal, nemohl najednou ze sebe dojetím dostat ani slovíčko. „Sevřelo se mi hrdlo,“ špitl na večírku na vysvětlenou Satoranský.

Všichni kolegové mu upřímně přáli. Až na Martina Dejdara (54)! „Znám také jednoho policejního majora a prý je také dobrý, má stoprocentní objasněnost. No tak snad příště...“ vtipkoval představitel šéfa seriálové mordparty ze Specialistů.

Bohdalová ve špitále

Měla si převzít prestižní cenu fotbalového klubu Amfora, místo toho však musela ležet v nemocnici. Jiřinu Bohdalovou (88) skolila zákeřná nemoc. Herečka nemohla převzít putovní pohár Fotbalisty roku a Diamantový míč, jedno z nejvyšších ocenění Amfory. Místo sebe poslala vnuka Vojtěcha Staše (24). „Babička je v nemocnici. Popadla ji nějaká střevní chřipka. Třicet let vykopává a teď si nemůže převzít cenu,“ omlouval ji vnuk. Od babičky dostal přesné instrukce, proto při převzetí cen štrachal do kapsy pro tahák. „Co to ještě mám říct? Jo, že na dálku děkuje!“ rozesmál Vojta publikum.

Salava vzpomínal na Gotta (†80)

Ani prezident fotbalové Amfory a moderátor Petr Salava (64) se nevyhnul okamžikům, kdy musel bojovat s dojetím. Například, když se na obří obrazovce objevily fotografie 33 kamarádů, kteří už hrají nebeský fotbal. Při promítání záznamu z oslavy čtyřicátin klubu před pěti lety, kde o životě žertoval Karel Gott (†80). Nebo když předával Diamantový míč vdově po zpěvákovi Karlu Štědrém (†80). „Nevím, co bych si počala, kdyby nebylo kamarádů z Amfory. Berou mě s sebou na různé výlety, sportujeme společně a jen díky nim nejsem pořád sama,“ řekla potom deníku Aha! Eva Štědrá (61). 

716 zápasů ve 34 zemích

Pro další Diamantové míče a metály si na jeviště přišlo celkem 76 osobností a partnerů. Chvílemi to vypadalo jako loučení. „Ne, už připravuju rok 2020! A taky se mě kluci ptali, jak za pět let oslavíme půl století...“ přiznal Salava. Amforu zakládal ve svých 19 letech. Za 45 let sehráli 716 zápasů ve 34 zemích a svou hrou potěšili milion diváků.

AMFORA: Jaroslav Satoránský

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.