Smrt božského Karla: Koncerty ruší Margita i sestra Bartošové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smrt božského Karla: Koncerty ruší Margita i sestra Bartošové!

Malátný: „Tahle je pro Karla!“
Malátný: „Tahle je pro Karla!“ (Foto ara)

Nad úmrtím Karla Gotta (†80) pláčou všichni kolegové a kamarádi. Někteří ruší koncerty, jiní využívají hudbu jako nástroj na zmírnění žalu. Jedno je jisté... České hudební nebe přišlo o svou nejjasnější hvězdu a už nikdy nic nebude stejné.

V den, kdy nejen Česko zasáhla zpráva o smrti Slavíka, křtila kapela Chinaski v pražském Lucerna Music Baru své jedenácté album. Frontman Michal Malátný (49) věnoval zesnulému Mistrovi poslední píseň koncertu. „My jsme si dovolili o něm trochu zazpívat. Takže bychom mu tuhle píseň chtěli věnovat,“ oznámil fanouškům, kteří začali hromadně skandovat – Karel, Karel! „Spočítal jsem si, že kdybychom chtěli vydat 293 řadových alb jako on, museli bychom s kapelou hrát ještě dalších 640 let! To se nám asi nepovede, ale můžu vám slíbit, že se o to pokusíme,“ řekl Malátný. Za povzbudivého křiku fanoušků potom oznámil s pohledem vzhůru: „Píseň pro Karla Gotta!“ A pak se vyprodaným klubem rozléhal sborový zpěv písně s názvem 1. signální: „Až se dneska večer budu tvářit zas jak Karel Gott, budu zpívat vampapidampam.“ Co to vlastně znamená tvářit se jako Gott? „Když stojíte na pódiu, a i když venku padají trakaře, tak vy rozdáváte radost a písně s úsměvem,“ prozradil Malátný.

Margita odpískal Krnov
Slavíkův dlouholetý kamarád Štefan Margita (63) přesunul svůj středeční koncert. „Z Krnova mi volali a já v úctě ke Karlovi rád souhlasil. To je to nejmíň, co si Gott zaslouží,“ vyjádřil pro Aha! operní pěvec. Sami organizátoři poté zveřejnili krátké prohlášení: „S ohledem na nečekanou zprávu o úmrtí pana Karla Gotta překládáme koncert na čtvrtek 21. května 2020. Stávající vstupenky zůstávají v platnosti, případně je můžete vrátit na místech, kde byly zakoupeny. Děkujeme za pochopení.

 

Bílá vyzpívala žal
Lucie Bílá (53) se rozhodla, že nezklame své fanoušky a ve středu večer vystoupí. „Karel by mi asi rozuměl, dnes mám koncert ve Zlíně, ale zpívat musím, protože ty lidi nepošlu domů. Ale jednoduchý to nebude, protože mám v sobě bolest, která je nepopsatelná. Je to těžký, je to informace, se kterou se všichni budeme dlouho srovnávat. Děkuju, Kájo, za všechno,“ řekla zpěvačka v mimořádných Zprávách televize Prima.



Pocta Bartošové se odkládá
Přesouvá se i koncert Ve jménu Ivety, na kterém měli tuto neděli vzdát holt tragicky zesnulé zpěvačce Bartošové (†48) mimo jiné Bára Basiková (56), Ilona Csáková (49) či Daniel Hůlka (51). „Všechny to hodně zasáhlo a po diskuzi s účinkujícími jsme se domluvili, že se koncert přesune na 5. dubna a bude opět v Lucerně,“ sdělili Aha! organizátoři. „Je to to nejlepší, co můžeme udělat. Karel Gott si zaslouží veškerou pozornost a úctu,“ řekla Ivetina sestra-dvojče Ivana Bartošová (53).

Pilarce není do zpěvu
Tuto neděli se má ve Foru Karlín odehrát koncert Aleše Brichty k jeho 60. narozeninám. Jako host na něm vystoupí také Gottova blízká kamarádka Eva Pilarová (80).. „S Alešem jsme nejen kolegové, ale taky dlouholetí kamarádi. Respektuji jeho rozhodnutí nerušit narozeninový koncert, ale přiznávám, že mi do zpěvu není,“ řekla Aha! zpěvačka.

Chinaski zavzpomínali při koncertě na Karla Gotta:

Video se připravuje ...

 

 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.