Vyšachovaní Češi z natáčení nového Pana Tau: NĚMCI POTUPILI PREISSE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Vyšachovaní Češi z natáčení nového Pana Tau: NĚMCI POTUPILI PREISSE!

Viktor Preiss přišel dle svých slov o pěknou práci.
Viktor Preiss přišel dle svých slov o pěknou práci. (Foto Aha! – Pavel Machan, Caligari Film, ara)

Tak tohle čekal jen málokdo! Česká televize se v roli koproducenta tak moc angažovala v přípravách na natáčení nových dílů seriálu Pana Tau, až od plánů nakonec ustoupila. A nechala vše na německé produkci. Za vším je mimo jiné výběr představitele hlavní postavy!

Po zesnulém Otto Šimánkovi (†67) byl žhavým kandidátem na roli pána s buřinkou Viktor Preiss (72). „Byla by to určitě moc pěkná práce...“ nechal se před časem slyšet sám herec. Jenže čas běžel a z české ani německé produkce se mu nikdo neozýval. „Můžu osobně říct, že se mnou nikdo vůbecnikdo nemluvil,“ potvrdil Preiss. 

Výrazná střela

A teď podle zjištění Aha! v Mnichově finišuje natáčení první série nových dílů bez jakékoliv české stopy! Roli PanaTau nakonec dostal britský komik a kouzelník Matt Edwards (36). A to je jedna z věcí, která českému štábu vadila, takže se účasti na tomto projektu vzdal. „Pan Šimánek když hrál, tak šetřil s mimikou. A to pan Edwards je neřízená střela a je moc výrazný,“ řekl Aha! původně plánovaný režisér za českou stranu Karel Janák (48).

Jiný seriál

ČT celkově vadilo, že Němci dělají z Pana Tau jiný seriál, než by měl být. Televize si ale i tak vyjednala, že nové díly dostane přednostně a bude je moci odvysílat ve stejném časovém období jako Němci. Premiéra je naplánována na příští rok, kdy uplyne padesát let od vysílání Pana Tau u našich sousedů.

Bojí se i Hofmanův syn

Z toho, že z Pana Tau bude úplně jiný seriál, má strach i syn původního scenáristy seriálu Otto Hofman mladší. „Několik scénářů jsem četl a bojím se, že z toho vymizela původní poetika,“ řekl Hospodářským novinám dědic, který německé straně práva k natočení seriálu před časem prodal.

 Viktor Preiss o Hodinářově učni: Co prozradil o své roli v nové pohádce?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
4. 9. 2019 • 20:11

... česká televize měla taky nabídnout mladšího představitele Pana Tau , copak žádneho nemáme ?
Jinak se obávam , že němci udělají z Pana Tau nekoukatelný seriál , aspon já se nedokáži dívat ani na německou pohádku , tak jsou blbé.

dandova
4. 9. 2019 • 12:42

Při vší úctě je pan Preiss na pana Tau starý.

havran2
4. 9. 2019 • 09:45

Když se něco v Česku povede,tak pokračování je už jenom ohřívání staré omáčky !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.