Rodové prokletí? Neteř princezny Diany (†36) čelí drsné potupě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodové prokletí? Neteř princezny Diany (†36) čelí drsné potupě

Neteř princezny Diany nebude mít žádný nárok na rodinné sídlo.
Neteř princezny Diany nebude mít žádný nárok na rodinné sídlo. (Foto Profimedia.cz, Instagram)

Ačkoliv se narodila do šlechtického rodu, přesto se s ní jako s dámou, v jejíchž žilách koluje modrá krev, zrovna nezachází. Pokud jde o dědictví, pak má za sebou Kitty Spencerová (28) pořádný šok!

Lady Kitty Spencerová (28), neteř zesnulé Diany, v jedné důležité věci absolutně ostrouhá. Její otec Charles Spencer, bratr Diany, se totiž rozhodl, že honosný rodinný dům přenechá po své smrti pouze synovi Louisovi (25) a dcera nedostane nic.

Jedná se přitom o rodinné sídlo Althorp v Northamptonshire, jež je posledním místem odpočinku princezny Diany, která zahynula při autonehodě v roce 1997. Důvod rozhodnutí Charlese Spencera je pak prostý: přeje si, aby podle starého zákona monarchů zůstalo panství pouze v držení prvorozeného mužského dědice. Tím pádem Kitty Spencerová, i když je o tři roky starší, nedostane z pozůstalosti ani cent. Zatímco její bratr se bude radovat ze závratného jmění.

Jiní monarchové ovšem považují tento dědický zákon za zastaralý a neřídí se podle něj. Neplatí ani přímo v královské rodině, kde mužští dědicové výhradní přednost rozhodně nemají, jak uvádí web Jeden Deň Plus. Charles Spencer se ho ovšem křečovitě drží, protože i on dědil po smrti svých rodičů vše, zatímco jeho sestrám zbyly tenkrát jen »oči pro pláč«.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.