Elton John o princezně Dianě: Tohohle bude navždy litovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Elton John o princezně Dianě: Tohohle bude navždy litovat!

Eltona Johna a princeznu Dianu pojilo dlouholeté přátelství.
Eltona Johna a princeznu Dianu pojilo dlouholeté přátelství. (Foto Profimedia.cz, TMZ)

Elton John (72) patří již řadu let mezi blízké přátele britské královské rodiny.  Za skladbu, kterou složil pro princeznu Dianu (†36) získal cenu Grammy. Singl „Candle In The Wind“ zazněl na jejím pohřbu v roce 1997. Od té doby již s touto písní nevystoupil – nechtěl totiž ublížit jejím synům.

Diana a Elton byli přátelé od roku 1981. Seznámili se, když vystoupil na 21. narozeninové oslavě prince Andrewa na hradě Windsor a obdržel dopis s poděkováním od tehdy 19leté Diany.  

Po tragické úmrtí Diany byl John královskou rodinou požádán, aby jí vzdal hold.  Zpěvák se proto rozhodl společně s textařem Berniem Taupinem (69) uctít princeznu písní. Společně tak upravili song z roku 1973, který byl dle webu Blesk.cz věnován Marilyn Monroe (†36). Píseň zazněla na jejím pohřbu 6. září 1997 ve Westminsterském opatství.

„Byl bych radši, kdybych tu nahrávku nikdy neudělal a ona by byla stále naživu, ale to už nezměníme,“ posteskl si hudebník s dovětkem, že přestože píseň připomíná odchod všemi milované princezny Diany, vzešlo z ní něco dobrého – výdělky šly pouze na dobrou věc. „Písnička vydělala její nadaci 37 milionů liber,“ svěřil se dle Blesku zpěvák.

Singl se stal nejprodávanějším písní ve Velké Británii, prodalo se více než 658 000 kopií a v první den vydání mělo o píseň zájem 1,5 milionů lidí. I přes velký úspěch se však John zařekl, že píseň již nezazní. „Byla to památka žalu a lásky k ní,“ tvrdí Elton. „Mimo Dianin pohřeb jsem ji nikdy nezahrál před princem Williamem či Harrym. Ani tu verzi pro Marilyn Monroe, nezahrál bych ji před nimi,“ svěřil webu Blesk.cz .

Princ Harry se k písni vyjádřil v dokumentárním filmu BBC One. „Eltonova píseň byla neuvěřitelně emotivní a téměř mě přivedla k pláči na veřejnosti, což jsem rád, že jsem neudělal.“

Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.