Rodinná idylka Kate a Williama? Jeden velký podvod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rodinná idylka Kate a Williama? Jeden velký podvod!

Princ William a vévodkyně Kate.
Princ William a vévodkyně Kate. (Reuters, Getty Images, Profi media.cz)

I když jim na jednu stranu materiální věci vážně nechybí, jejich život provází řada omezení, o nichž nemáme ani tušení. Zatímco my se můžeme kdykoliv zabalit a vyrazit pryč, Kate (37) a William (37) musí dodržet před cestou velmi omezující postup.

Za každou cenu respektovat striktní předpisy. O to někdy v královské rodině jde především. Což ale může velmi pošramotit jakoukoliv rodinnou idylku. Obzvlášť tvrdé je to při cestách letadlem. Předpisy jsou v tomto ohledu tak přemrštěné, že je podle webu Časpreženy.sk odmítá občas i jinak poslušný princ William.

Do letadla odděleně
Podle nařízení by totiž on a jeho děti, zejména princ George, neměli na jakoukoliv dovolenou či zahraniční cestu létat společně, jedním letadlem. Jde vlastně o jakési bezpečnostní opatření. Přísné královské regule mají za cíl předcházet případné katastrofě, při níž by mohli zahynout hned dva následníci trůnu najednou. Princ William se ale tomuto opatření někdy brání, upřednostňuje jednoznačně svoji rodinu. 

V souvislosti s cestováním členů královské rodiny vyvstává ještě další povinnost, ze které trochu mrazí. Každý člen monarchie si s sebou musí vzít i černý smuteční outfit pro případ, že by někdo z rodiny náhle zemřel.

Královna Alžběta a její syn Charles pak s sebou musí ještě bezpodmínečně mít i záchranný balíček vlastní krve, kdyby náhodou potřebovali nečekaně transfúzi. O to se ale stará povolaný lékař.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.