Rozvod mezi Agátou a Jakubem nemožný? Ve hře snad jen blázinec nebo smrt ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rozvod mezi Agátou a Jakubem nemožný? Ve hře snad jen blázinec nebo smrt ...

Jakub a Agáta oslaví 24. května šest let od svatby v kostele.
Jakub a Agáta oslaví 24. května šest let od svatby v kostele. (Foto: Profimedia.cz, M. Pátek, P. Machan, D. Kundrát , Martin Hykl, ara)

Není to tak dlouho, co Agáta Prachařová (33) zveřejnila na sociální síti, že její manželství s Jakubem Prachařem (35) prochází další krizí. Dvojice brzy oslaví šesté výročí svatby, ale podle jejich současné situace budou řešit spíše rozvod, který v jejich případě bude velmi obtížný, ne-li nemožný!

Prachařová odletěla s oběma dětmi za maminkou Veronikou Žilkovou (57), ve které má velkou oporu. „Skoro svobodná a skoro bez dětí,“ napsala na sociální síti cestou na letiště. Označení „skoro bez dětí“, se dá jednoduše vysvětlit. O syna a dceru se nyní bude starat Žilková, která se vnoučat nemůže dočkat. Slova „skoro svobodná,“ se dají vykládat jednoznačně.

Jak se zdá, modelka se již smířila s tím, že šesté výročí svatby bude možná jejich poslední. Avšak případný rozvod by nejspíš nebyl pro Agátu a Jakuba možný. Bílé šaty, kulisy starého kostela, slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat. Sňatek v kostele v podstatě znamená katolickou svatbu, ze které se člověk jen tak nevyvlíkne.

 „Já fakt nechci mít v životě víc svateb, takže tu první udělám dvakrát, jestli mi rozumíte. Chci si ho prostě vzít ještě jednou a před Bohem, celá rodina jsme věřící,“ řekla Agáta před lety dle Super.cz.

Snoubenci musí splňovat mnoho podmínek, aby se mohli vzít, a je právě na knězi, aby zjistil, jestli jsou všechny tyto podmínky splněny. Jednou z těch nejzásadnějších podmínek je ta, že partneři před svatbou v kostele musí být pokřtěni již po narození nebo před samotným sňatkem. „Platně uzavřený katolický sňatek je nezrušitelný a končí až smrtí jednoho z manželů, proto by rozhodnutí mělo být co možná nejzralejší,“ uvedl podle serveru novinky.cz farář Jan Blaha.

Katolická církev rozvod neuznává a u dvou pokřtěných katolíků ho nepřipouští. Zbavit se manžela nebo manželky můžete docílit výše uvedenou možností, nebo pokud při uzavírání sňatku nebyly splněny všechny podmínky, a tím pádem byl sňatek od samého počátku neplatný. „Existuje asi čtrnáct překážek, které brání platnému uzavření manželství. Jednou je třeba zatajení psychické nemoci,“ vysvětluje Blaha dle webu Novinky.cz.

V kostele, kde sňatek proběhl je Agáta jako doma a má k místu blízký vztah. Ve středočeských Úněticích pokřtila svého syna Kryšpína i dceru Miu.

Agáta Prachařová: Nový pořad se točí v jejich vile! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
xcarodejka
22. 5. 2019 • 12:00

ˇUřqad vásd rozvede, i když jste měli křesťanskou svadbu. Druhá věc je platnsot v očích církve, ale vdát se nebo oženit před úřadem znovu lze. Psychicky nemocných chodí mezi námi hosdně, a někdy je dobré se kvůli dětem a klidu doma rozvést.

defakto
22. 5. 2019 • 06:41

... a kde ted vlastně Prachař bydlí ? Nemá už nějakou jinou ?

tryskomys
21. 5. 2019 • 17:59

Není divu,když vidím Zilkovou,jablko nepadá daleko od stromu,jaká matka,taková dcera...

yokky
21. 5. 2019 • 17:45

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.